Nişan Kurabiyelerinin En Zarifi

Eylül'de kardeşimin çok yakın arkadaşı, benim de kardeşim gibi sevdiğim Zeynep'in nişanı vardı.

Annesi ve Zeynep, kardeşime nişandan önce demişler ki, ilk fırsatta ne olursa olsun ablandan bir şey sipariş edeceğiz, onun ellerinden bir şey isteyeceğiz. Gülümsemiştim kardeşim söylediğinde. Nitekim, çok yakın bir zamanda da nişan yapmaya karar verince Zeynep İzmir'e ne gönderebileceğimi sordu. Keşke pasta yapıp göndermek mümkün olsa, ama nerede... Anca, cupcake ve kurabiye. Zaman sınırlı olduğundan kurabiye yapmayı önerdim ve 80 kurabiye İzmir'e doğru yola çıktı.

Aslında, nişan kurabiyesi örneklerine baktığımda gözlerime inanamadım değil. Yıl olmuş 2015 biz hala ağızda kurdele, kuş, makas çalışıyoruz demek ki. Gerçi ben hiç çalışmadım öylesini ama... İnanın küçümsemek için söylemiyorum ama ben bu işi yapan biri olarak artık demode tasarımlar değil, yaratıcı ve narin örnekler görmek istiyorum. Ben bazen bunu söylediğimde, aynı işi yaptığım insanlardan şu yanıtı alıyorum: "Ama müşteri öyle istiyor. Zaten kazandığım belli, geri mi çevireyim?" Çevirin, diyorum. Çevirmezseniz bu işi yapamazsınız.

Şu ana dek kaç pasta ve kurabiye siparişini geri çevirdiğimi inanın bilmiyorum. Bir tarzı olmalı insanın, yoksa yok olmaya mahkum. Bırakın başkası yapsın hamile kadın pastalarını, altında başka isimler yazsın hoşunuza gitmeyen tüm tasarımların. İnsanlar, daha güzeli göre göre zevklerini geliştirecekler. Buna mecburlar. Neyse, dönelim konumuza... 
Zeynep de tam olarak "Yeliz ablacım, çok kibar ve sade bir şey istiyorum." istediğinden, daha önce cupcake üzerine çalıştığım bir model ile yeni belirlediğim bir modelde karar kıldık. 

Ne kadar az detay, ne kadar zarafet (evet evet 'zerafet' değilmiş TDK'ya göre), o kadar asalet...

nişan kurabiyesi
nişan kurabiyeleri

Zeynep ve Haşim sonsuza kadar mutlu olsunlar. Yüzleri o gece olduğu gibi hep gülsün.
Sevgiyle, aşkla, muhabbetle...

Yorumlar

  1. Elinize saglik, hakikaten zarif ve güzeller... Blogunuzu takibe aldim, bana da beklerim... :)
    www.gamzenindunyasi74.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :)
      Hoş geldiniz, tabii ki gelirim.
      Sevgiler...

      Sil
  2. Ellerinize saglik harika ve çok asil gorunuyorlar :) Merak ettimde pasta,cupcake veya kurabiye icin ne kadar onceden siparis vermek gerekir? Bana da lazim olur belki bi gün :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiim :) Bir hafta önceden haberimin olması en ideal süre aslında, tabii mümkünse daha önce öğrenip plan yapmak da isterim :)
      Umarım, lazım olur ben de sizin tatlı hikayenize yorumumu katarım <3
      Sevgiler...

      Sil
  3. Tanrım! Nasıl ince çalışmışsınız. Ellerinize sağlık. Bayıldım her biri ayrı güzel görünüyor. İkinci fotoğraftaki kurabiyeleri daha çok sevdim. Şeker hamurundaki desenler mükemmel! Çok şık olmuş!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok mutlu oldumm :) Çok teşekkür ederiim <3 <3 <3

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar