Kitchenaid Nereden Alınır?

Herkese merhaba,

Bloğumun en çok okunan yazılarından biri olan Kitchenaid serüvenimden sonra yeni bir yazı yazma ihtiyacı duydum. Bunun nedeni ise, ikinci kez Kitchenaid alıp ona kavuşamamış olmak. Evet, doğru okudunuz. Öyleyse başından anlatayım.

23 temmuz tarihinde, İstanbul'daki bir Esse mağazasından ağustos ayının sonunda evlenecek olan kız kardeşim için bir Kitchenaid aldım. Yıllardır çok istediğini ve defalarca satın almanın eşiğinden döndüğünü biliyordum, en azından pastacı ablasından ona böyle bir düğün hediyesinin gitmesi çok manalı olur diye düşündüm. Yıllar önce ben kendim için aldığım Kitchenaid'e 1950 tl ödemiştim, indirimde idi ve "Bir daha asla bu fiyata düşmeyecek." denmişti. Yıllar sonra, yükselen dolara rağmen bu sefer buz mavisi ürün için 1450 tl ödedim ve Amerika'dan gelmesi için beklemeye başladım.



Esse'nin Kitchenaid satışı şu şekilde oluyor. Siz ücreti ödediğinizde mikserler genellikle mağazada olmuyor. Stoğu bitmiş oluyor ve yurt dışından sipariş ediliyor. Tahminen 3 hafta ile 3 ay arasında bekliyorsunuz. Ürününüz geldiğinde mağaza sizi bilgilendiriyor ve gidip teslim alıyorsunuz.

Ödemeyi yaparken, size herhangi bir belge verilmiyor ürünü teslim almadığınıza dair. İşte orada sonrasında hakkınızı aramak istemeniz durumunda bir sıkıntı var ama bizim gibi "Koskoca Esse, bizi dolandıracak değil ya?" diyorsunuz. :)
Eşimle ürünü alırken, mağaza müdürüne "Lütfen yanlış anlamayın ama mesleki açıdan biz evraksız iş yapmaya alışkın değiliz -Evraklara kendini adamış bir eski, bir aktif İk'cı olarak- hiç olmazsa bir kağıda teslim almadığımıza dair bir şey yazalım demiş ve aslında sonrasında hiçbir geçerliliği olmayacak bir post-it kağıdına mağaza müdürü ürünün teslim edilmediğine dair imza atmıştı.

Neyse, aradan aylar geçti ve Esse'den ses çıkmadı. Ben mağaza müdürünü aradığımda ise, ısrarla bekleyin deniyordu.
En son, geçtiğimiz haftalarda kardeşim de isyan edince, yeniden aradım. Aradan 4 ay geçtiğini ama hala ürünü beklediğimi, eğer verilmeyecekse nasıl bir yol izlemem gerektiğini sordum. Yine biraz bekleyin yanıtını aldım. Bu esnada da -iyi ki!- snapchat hesabımda ürünün faturasını ve durumu paylaştım. Birkaç hafta sonrasında bir gece, bir arkadaşım mesaj attı. "Yeliz ürünü aldın mı?" diye. Hala beklediğimi söylediğimde ise, uykumu kaçıracak bir şey söyledi. "Esse'ler kapanıyormuş, ben de temmuzda Kitchenaid almıştım. Beni arayıp para iadesi yapmak istediklerini söylediler."
Aylardır aldığım mağazanın önünden bile geçmemiştim, aradığım numara mağazaya ait değil mağaza müdürüne aitti. Nasıl panik yaptığımı anlatamam. Hemen mağaza müdürünü aradım ve durumu anlattım. Kendisi isterseniz yarın gelin para iadesi yapalım dedi. Ertesi gün inanılmaz yoğun olmama ve bir de İzmir uçağım olmasına rağmen mağazaya ışınlandım. Pos cihazından sanırım tutar iade edildi. Ekstrelerimde göreceğiz.

Bu yazıyı yazma nedenim;

- Esselerin kapanıyor yani iflas etmiş oluşu belki bir söylentidir. Belki durum düzeltilebilir haldedir bilemiyorum. Kimseyi paniğe sokmak, Türkiye genelinde birçok mağazası olan bir markayı lekelemek istemem. Belki sadece küçülmeye gidiyordur. Ama yine de, ben bana gelen yorumlardan da, benim gibi aylar önceden ödemesini yapıp ürünü bekleyen çok müşteri olduğunu biliyorum. Açıkçası, ürünün gelmeyeceğinin teyidini aldım. En azından çevrenizde olanları bu söylenti için uyarabilirsiniz.

- Esse'nin kapanması durumunda Kitchenaid nerede satılır inanın bilmiyorum. Eskiden Metro mağazalarında vardı. Sadece beyaz ve kırmızı renk satılıyordu. Belki yeniden satılır. Ama ben bunca alıcısı olan bir ürüne kimsenin kayıtsız olacağını sanmam, birileri mutlaka satmaya devam edecektir.

- Aklımdan çıkmayan bir soru ise, acaba mağaza bir iki gün içinde kapansa, birileri beni arayıp gelin ürün iadesi yapalım diyecek miydi? Nedense, sezgim buna tabii ki hayır yanıtını veriyor. Peki, ben nasıl hakkımı arayacaktım? Büyük ihtimalle 1450 tl kaybım olacaktı.

- Zaten yurtdışından alacaktım, burada pahalıydı diyenler için ben önceki yazımda uzun uzun kendi satın alma sürecimi anlatmıştım. Buradan yeniden okuyabilirsiniz. Tıkk Tıkk

- N11 gibi sitelerde de ürünün satışı varmış ama fiyatları 2600 seyrinde. -Sezen Aksu'dan "Değer mi Hiç?" şarkısını armağan ediyorum. Çok isteyenler bir bakabilir :)

Sevgiyle...

Yorumlar

  1. bir ara ben de çok hevesleniyordum ama fiyatını araştırmamıştım ve bu kadar pahalı olduğunu da bilmiyordum. Hayatımız kolaylaştıracak ürünler için bu kadar çok heveslenip uğraşmanın sonucunda sıkıntı yaşamak gibisi yoktur herhalde. Paranla rezil ediyorlar maalesef insanları. Böylesine bilgilendirici bir yazı yazdığınız için teşekkürler. En azında alacaklar için temkinli olması sağlanmış olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de kaç aydır diyorum, paramı Esse yerine çeyrek altına yatırsam 4 ayda yüzde kaç değerlendi, en azından para kazanmış olurdum diye :) Şaka bir yana, içinde bulunduğum durum üzücü, kardeşimin yaşadığı hayal kırıklığı üzücü, en çok da işsiz kalanlar için üzücü bir durum. Az önce haberlerde gördüm, iflas haberi doğru imiş ve 800 kişi işsiz kalmış :(

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar