Tavsiye Evi ve Melekleri'yle MSA'da Bir Gün

Geçtiğimiz haftanın benim için şüphesiz en muhteşem sürprizi Tavsiye Evi ve Tefal sayesinde MSA'ya gitmemdi.

Evet, tahmin ediyorum. Şimdi okuyanlarda sorular, sorular :)

O halde bu yazı sorular ve cevaplar olsun. MSA deneyimlerim ve yemek tariflerim de bir sonraki yazıya kalsın.

* Tavsiye Evi nedir?

- Tavsiye evi, İstanbul'da, Bağdat Caddesi 'nde yer alan bir ev. Ben henüz gidip görmedim ama sizin ya da benim evimden bir farkı yok. Tek farkı içinde sadece farklı markalardan tanıtım amaçlı ürünlerin olması. Evime yakın olan bu evi ben de en kısa zamanda görmek ve fotoğraflarını da yayınlamak istiyorum. Bu evde, aynı zamanda organizasyonlar düzenleniyor. Bu organizasyonlarda, hem bazı aktiviteler yapılıyor hem de ev dışında da birçok saha aktivitesi gerçekleştiriliyor.

Benim ilk Tavsiye Evi aktivitesi deneyimim ActiFry ile Kestaneli Lezzetler oldu.

blogger


Tavsiye evinin internet adresi: Tıkk Tıkk

Facebook adresi: Tıkk Tıkk

Instagram adresi: Tavsiye Evi

* Tavsiye meleği nedir?

- Tavsiye meleği, Tavsiye evinin bizlere sunduğu bu olanaklardan yararlanan meleklere verilen isim. Siz de
tavsiye meleği olmak isterseniz web sitelerindeki formu doldurup iletebilirsiniz. (Şu an bildiğim kadarıyla sadece İstanbul'da yaşayanlara açık etkinlikleri ama incelemekte fayda var.)

Eminim aklınızda daha birçok soru vardır. Bu nedenle, Sıkça Sorulan Sorular size yardımcı olacaktır. Buyrunuz: Tıkk Tıkk

Evet, sanırım küçük çapta da olsa bir aydınlanma oldu :) Şimdi de sıra geldi MSA'yı anlatmaya...

MSA, denildiğinde gözlerim ışıl ışıl parlıyor, nedenine gelirsem kurumsal hayata ara verdiğimde bir süre MSA'nın Profesyonel Pastacılık eğitimlerine katılmayı düşündüm ve hatta çok istedim. Ancak, daha sonra izlediğim yolu düşünerek, şekerle süsleme sanatına yönelik bireysel eğitimlerin benim için daha uygun olduğuna karar verdim. Ama gelin görün ki, bu kararıma rağmen şu anda, kimi ya da neyi kıskanırsın deseniz MSA'dan profesyonel aşçılık ya da pastacılık eğitimi alanları görünce biraz kıskançlık duymuyorum desem yalan olur. Bu da itirafım olsun :) Doğum günü hediyesi olarak MSA'dan bir günlük workshop hediye almış olsam da, İstanbul'da yılın ilk karı o gün yağınca workshop da MSA da iptal oldu. Bir gün, yolumu desteklese de desteklemese de oradaki tüm eğitimleri almış olmayı diliyorum.

* MSA nedir?

- MSA, Mutfak Sanatları Akademisi, buraya nasıl girerseniz girin mutfakta mucizeler yaratacak biri olarak çıkıyorsunuz :)

MSA, İstanbul Maslak'ta Beybi Giz Plaza'nın bahçesinde geniş bir alanda yer alıyor. Kapısından girerken sizi bu görüntü karşılıyor.


MSA, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı özel bir okul; aynı zamanda, City&Guilds onaylı tek okul. Daha fazla bilgi almak ve amatör ya da profesyonel eğitimlerine katılmak isterseniz bu linkten ulaşabilirsiniz. Tıkk Tıkk

Workshop esnasında çalıştığımız alanın yanından bize bakıp gülümseyerek geçen çok sayıda öğrenci vardı. Ben de beş dakikalık bir molada onların çalışma alanlarını uzaktan da olsa çektim :)

Pasta ve Ekmekçilik Sınıfı

Aşçılık sınıfı
Tavsiye melekleri nasıl bir alandaydı derseniz, onu da göstereyim :)


Neler yaptığımızı gelecek yazımda anlatacağım, hatta ocak ayında veremediğim aylık yemek tariflerimi de burada öğrendiğim tarifler olarak yazacağım. Ama öncesinde orada yaşadığım bir sürprizden bahsedeyim. Çalışmaya başlamadan önce yanımdaki istasyonda çalışacak güzel bayanla tanışmak istedim ve birkaç saniye sonrasında "Aaa" diyerek birbirimize sarıldık :) Hayat tesadüflerle dolu, blogger olmak çok eğlenceli ve insana daha ne olsun dediği anlarda bile ayrı bir sürpriz yaşatabiliyor. Bloğunu severek takip ettiğim Şafağın Dünyası' nın yazarı Şafak'la meğer yanyana çalışacakmışız. Bloğunun ismini söyleyene kadar kendisini tanıyamadım ama bloglarımızda kendi fotoğraflarımıza ne kadar az yer verdiğimizi düşünürsek normal sonuçta :) Bu da Tavsiye Evi'nin Facebook hesabından aldığım fotoğrafımız. Ortadaki Şafak, mavi gömlekli olan da ben.

blogger

Bu hafta içinde aşağıdaki kestaneli tarifleri sizinle paylaşacağım. Zaten beni takip edenler Tefal-Actifry aşkımı bilirler. Bu yemekleri onunla nasıl yaptığımızı ve alırsanız alternatif hangi yemekleri yapabileceğinizi de anlatacağım. Takipte kalın, olur mu?



Sevgiler,
Yeliz

Yorumlar

  1. Yanıtlar
    1. :) Çok teşekkür ederim Şafak'cım, ne güzel bir anı oldu. İnşallah yeni bir aktivitede yine karşılaşırız :)

      Sil
  2. NE KEYİFLİ BİR GÜN OLMUŞ :)

    YanıtlaSil
  3. Çok keyifli bir gündü! Çalışan Tavsiye Melekleriyle tanışmak da bir harika oldu, Tavsiye Evi'nde de görüşmek üzere...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu deneyimi birlikte yaşadığımız için ben teşekkür ederim :) Yeni aktivitelerinizde ve Tavsiye Evi'nde görüşmek dileğiyle, sevgiler...

      Sil
  4. Yaşadığınız rastlantı gerçekten günün sürprizi olmuş. Ne kadar şanslısınız. Ben de tavsiye meleklerindenim fakat evi de etkinlikleri de uzaktan izlemek zorunda kalıyorum. Başka şehirlerle ilgili bir şeyler olacak mı diye sorduğumda da genelde geçiştiriyorlar ya da hiç cevap vermiyorlar. Bu yüzden büyük bir hayal kırıklığı yaşadığımı belirtmeliyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiye Evi'nin internet sitesinde pek yakında diğer şehirlerde diyor ama sanırım şu an aktivitelerin tamamı burasıyla sınırlı. Umarım en kısa zamanda Ankara'da da aktiviteleri olur, gerçekten çok keyif aldım ve mutlu oldum. Fikri Mühim'i denesene, onun aktiviteleri sadece ürün deneyimleri şeklinde oluyor ama İstanbul merkezli değil.

      Sil
    2. Ona da üyeyim ama sanırım belli şartları oluşturamıyorum o yüzden oradan sadece anketler geliyor :) Bu tarz oluşumlar nedense beni pek tercih etmiyorlar ;)

      Sil
    3. Merhaba Sinem Hanım, Tavsiye Evi olarak mutlaka cevap veriyoruz:) Tavsiye Evi'nin şehir dışı oluşumu yok, Tavsiye Kanalına ise yakında kampanya gelecek:)

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar