Sen Dünyanın En Güzel Kekçiçisisinn!- 1. Sınıflara Kitap Pastası

Geçtiğimiz cuma günü, kendimi şeker hamuruna kaptırdığım günden beri en güzel anımı yaşadım. Nasıl daha mutlu olabilirdim inanın hiç bilmiyorum.

Arkadaşım Asuman, ilkokul birinci sınıf öğrencilerine pasta sözü vermiş. "Eğer 100 kitap okuyan arkadaşlarınız olursa sınıfa kitap şeklinde bir pasta getireceğim." demiş. Ne mutlu ki, çocuklardan bazıları okumuş ve bu mutluluk da benim payıma düşmüş :) Aslında etkinliğimiz bir hafta öncesinde olacaktı, hemen hemen her şey hazırdı. Pastayla birlikte ben de gidecektim ve şanslı miniklerle tanışacaktım. Ama tam da Soma faciası yaşanınca böyle bir durumda kutlama yapmak bize yakışmaz diyerek karşılıklı erteledik. 

kitap pastası

Sonra, o güzel gün geldi çattı :)

kitap pastası

Size o günü nasıl anlatsam bilemiyorum. Sınıfa doğru yürürken Asuman beni karşıladı ve film izliyorlar şu anda ama gel girelim dedi. Elimde bir kutu pastayla nefes nefese sınıfa girdiğimde bütün öğrenciler mutluluktan havalara uçtu :) "Hooş geldiiin pastacı abla! Hooş geldiiin Yeliz ablaaa!" "Burada olduğun için çook mutluyuuz." :)


Ardından daha kutuyu yeni bırakmıştım ki bizim sana sürprizimiz var dediler :) Aslında Asuman bir gün öncesinde benimle bir görüntü paylaşmıştı, hepsi bir şeyler yazıyor gibiydi. Hem bana sürpriz hazırlayıp hem de bir yandan şarkı söylüyorlarmış :) Görüntüyü gözünüzde canlandırabiliyor musunuz? :) Hepsini ısırmak istiyor olmalısınız benim gibi :)

kitap pastası

Neyse ki ben de onlara küçük bir sürpriz hazırlayıp isim yazılı kurabiyelerle gitmiştim. Onların muhteşem kutusundan çıkan resimleri ve yazıları okudukça ben de onlara tek tek kurabiyelerini verdim :)
Yazılardan bazılarını duymak ister misiniz?

"Yiliz abla pasta icin cok emek harcadin. -Mert" "Seni cok seviyorum. - Enis" "Yelizcigim senle tanisacagim icin cok heyecanliyim ama senle iste tanistim. Sen dunyanin en guzel pastacisisin. I ❤️ U. Sevgililer -Elif" "Yeliz abla kesin pastaniz guzel olur.- Kerem" "Pastaci abla senle tanismayi cok istiyorum. -Melis"
Offff :) Aşırı mutluyum hala :)

renkli kurabiyeler

Pasta için gerçekten çok emek harcadım ama değdi. Hepsinin tek tek saç renklerine göre figürlerini yapıp pastaya yerleştirdim. Ortalarına da güzel öğretmenlerini koydum :)


kitap pastası




Ben de bu yazıyla yeniden dünyanın en tatlı ve düşünceli öğretmeni Asuman'a teşekkür etmek isterim. O kadar güzel çocuklar yetiştirmiş ki, her biri beni gördükleri ilk andan vedalaştığımız ana kadar yanıma gelip hatta bazıları beni öpüp defalarca teşekkür ettiler. Hayatında yediği en güzel pasta olduğunu söyleyenler oldu, her gün sınıfa gelmemi ama pasta getirmememi isteyenler de... Çünkü o zaman çok yorulurmuşum :) İşte bu masumiyet! Daha büyük bir mutluluk olabilir mi?

Masumiyetiniz ve minnetiniz hiç büyümesin minikler... Şu anda dünyanın en masum insanlarısınız ve bana hayatımın en güzel hediyesini verdiniz <3

Sevgiyle,
Yeliz

Yorumlar

  1. Canım ya ne mutlu sana benim bile içim bi tuhaf oldu onları gözümde canlandırınca :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten ne mutlu Şafak'cım, hala yazarken gülümsüyorum :) Hiç unutamayacağım bir anı oldu benim için <3

      Sil
  2. ne kadar içten yazmışsınız. inanın ben de kendimi aranızda hissettim ve o minklerin tatlılıklarına şahit oldum. Pasta muhteşem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Ne mutlu bana duygularımı size de hissettirebildiysem <3
      Sevgiler...

      Sil
  3. nasıl pasta blogu anlamadın arkadaş ne okusam gözlerim doluyo, hikayelerin de pastaların gibi çok tatlı yelizcim başarılarının devamını diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hint filmlerine döndü hayatım, ben de bu yorumu okuyunca ağladım iyi mi :)
      Çok teşekkür ederim İbo'cum, gerçekten çok mutlu oldum yorumuna <3
      Sevgiler...

      Sil
  4. merhaba
    hikayeniz muhteşem öncelikle ne güzel bir anı :)

    bir şey danışmak istiyorum
    şeker hamuru kurabiyelerindeki şeker hamuru kurumadan nasıl duruyor
    yani hemen mi paketleniyor nasıl oluyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, öncelikle teşekkür ederim :)

      Kurabiyeleri hemen paketlemenizi önermem, hemen paketlemeniz durumunda hem figürler sabitlenmemiş olacaktır hem de poşette nemlenme yapacaktır.

      Sevgiler,
      Yeliz

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar