Şekerden Çiçekler Eğitimi- Chief Bakery Officer

Geçtiğimiz hafta sonu, sanırım bugüne kadarki en güzel şeker hamuru eğitimine katılmış oldum. Neden mi? Çünkü, ben artık şekerden çiçekler yapabiliyorum :)

Evet, bakın ben de hala inanamıyorum :)

pastry chef, şekerden çiçekler

Yapma çiçekleri hiçbir zaman sevmedim aslında. Bende bıraktıkları hep plastikten bir his oluyor. Bu nedenle, çiçekleri de çok sevdiğim için, evimde çiçek görme mutluluğunu kimselerin eline bırakmak istemiyorum ve hiç üşenmeden gocunmadan kendi çiçeğimi kendim alıyorum genellikle :)- Ama tabii ellerinde çiçeklerle evime gelen arkadaşlar candır, candan ötedir :)- 

Neyse, plastik çiçeklerden şeker çiçeklere! Anlatabilsem nasıl bir mutluluk! Elimdeki o gülü yaparken kaç kez istem dışı kokladım :) Göz aldanıyor, burun koklamak istiyor...

sugarart, sugar rose, pastry chef

Şakayık kibarlığı ile kalbimin tek sahibi iken, narin duruşu nedeniyle elimde bile tutamadan aranjmana yerleştirdim :)

Ve tabi ki ortancalar... Var mı daha sevilesi bir çiçek? Pembesi, mavisi, moru! İlk deneyeceğim pembe ve mavi ortanca olacak! Kimmiş bana senin evinde ortanca yetişmez diyen? Bizzat ellerimle yetiştireceğim onları, üstelik yenilebilecekler de :)

pastry chef, şekerden çiçekler

Orkide, yapımı en zor çiçek bence! 3 orkideden sadece bir tanesi sağ çıktı eğitimin sonunda. Yani gerçek hayatta ne kadar zorsa, şekerden hayatı da o denli zor :)

Bir de biz Türk'lerin pek bilmediği sweet pea- tatlı bezelye... Yapımı çok zevkliydi, en kısa zamanda farklı tonlarda deneyesim var.
pastry chef, şekerden çiçekler

Bu arada eğitimi, ilgi duyanlar için kısaca özetleyeyim. Şekerden çiçeklerin ilk seviyesi olan bu eğitimde; orkide, şakayık, ortanca, tatlı bezelye ve gül çalıştık. Kurs toplamda iki gün sürdü. İlk gün, hemen hemen çiçeklerle ilgili tüm aşamaları bitirdik ki ikinci gün çiçeklerimizi kurumuş olarak birleştirmemiz için bu şarttı. İkinci gün de, birleştirme detayları ve boyamaları ile ilgilendik. Bu durumda, tabii ilk gün çok daha yorucu geçti, ikinci gün de bolca sabır gerektirdi diyebilirim. En üzücü olan da, bir gün önce binbir emekle hazırladığınız yaprakların dikkatsizliğiniz sonucu kırılması, telinden çıkması. Çiçek yapımı, çok riskli ve oldukça zor bir süreçmiş. Çalışırken bir ara neredeyse kendi kendime "Öğren ama yapma kızım sana yazık!" dedim, ama çıkan sonucu görünce bunu düşündüğüm için pişman oldum. Hemen yapabilmek için de upuzun bir alınacaklar listesi hazırladım :) 

Ayrıca, CBO- Özlem muhteşem bir öğretmen! Bildiği ne varsa, hiç tereddüt etmeden bizimle paylaştı. Sabrını eksik etmeden, her seferinde baştan alarak hepimizin öğrendiğine emin olana kadar titizlikle öğretmeye devam etti. Pastacılıkla ilgili sorduğumuz her soruya da yanıt alabildik. Genellikle gittiğiniz eğitimlerde, eğitim konusu dışında bir konu ile ilgili soru sorarsanız sorduğunuza yanıt alamazsınız. Her sorunun eğitimi ve ücreti ayrıdır çünkü. :)

Bu nedenle, kendisine bir kez de bloğumdan teşekkür etmek isterim. Sayesinde hepimiz çok güzel iki gün geçirmiş ve gülümseyerek evlerimize dönmüş olduk. Siz de kurslarından yararlanmak ve bu tatlı bayanla tanışmak isterseniz bloğu için: Tıkk Tıkk

Umarım, siz de benim gibi elimden çıkacak çiçekleri sabırsızlıkla bekliyorsunuzdur :)
En kısa sürede, çiçekli pastalarımla burada yer almak dileğiyle...

Sevgiler...

Yorumlar

  1. ig de gördüm zaten bayıldım cnm gerçekten emek işi bunlar ellerine sağlık harikasın

    YanıtlaSil
  2. çokgüzel olmuş ellerine sağlık.Bunu yapmakta yetenek işi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Biraz zor gerçekten ama daha nasıl güzellerini yapanlar var :)

      Sil
  3. Muhteşemleeerr:) Dediğim gibi şakayığa aşık oldum yalnız ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En güzel aşk zor olanmış :)) diyor bir yanım tüm samimiyetiyle :)
      Çok teşekkür ederim Sinem'cim <3

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar