Buttercream Pastalar ve Neredeyim?

Ben neredeyim?
Uzun zamandır burada yokken neler yapıyorum?
Kendime kızmakla birlikte hatırlamaya çalıştım ne oldu da bunca yoğunlukta, en sevdiğim şeye zaman ayıramadım diye...
Sonra fotoğraflara baktım, tatil fotoğrafları gözüme çarptı, pastalar, kurtlar, çerçeveler :)
İki de reklam yayını sıkışmış araya...
Evet, tam da böyle bir aymış geride kalan...

Üst üste yayınlamayı planladığım bütün yazıların fotoğraflarını düzenledim. Bol bol ne göreceksiniz biliyor musunuz? Yeni gözdem olan, aslında yurtdışında yaygınken Türkiye'de belki de damak tadımıza uygun olmadığı düşünüldüğünden ya da şeker hamuruna duyulan abartılı ilgiden geri planda kalmış Buttercream Pastalar...

Buttercream kısaca, yumurta akı, şeker ve tereyağından oluşan bir krema. Ögh dediniz mi? Bu karışıklığa daha sonra anlatacağım kursu sığdırdığımdan uzun uzun o yazımda anlatırım ama buttercream özetle bu demek ve sanıldığının aksine aslında çoook lezzetli bir krema. Benim de yeni favorim!

Aynı zamanda buttercream pastalar genellikle naked cake (evet kekin çıplak olanı :)) olarak dizayn edilen pastalar. Çünkü kek kenarlarının arasında hafif bir buttercream bazen şeker hamurunun vaad ettiğinden daha fazlasını veriyor bize. 

Bu pasta annem bizde iken kutladığımız doğum gününe ait.
Harika bir vanilya kek, arasında pastacı kreması, kenarlarında hafif buttercream.

buttercream cake



buttercream cake


Bu pastayı üç hafta önce İzmir'e giderken yaptım. Annem İstanbul'da benimleydi ve kardeşimin kep töreni için hep beraber dönüyorduk. Yemek molası verdiğimiz bir yerde klimayı da kapatarak pastayı güneşte bırakıp yemek yemişiz. Bir döndüm pasta ağladı ağlayacak. Neyse ki araba buzhaneden farksız olduğu için (ah bu araba kullanan erkeklerin klima aşkı!) biz donduk ama pastamız hemen toparladı. Zaten önemli olan da buydu di mi? :)))

buttercream cake


Yayınlamak istediğim o kadar çok yazı var ki... Bu birkaç gün, yoğunluğumdan vakit buldukça yazacağım. Yoksa, biraz bekleyecekler, çünkü yakında neredeyse bir ay sürecek bir tatil için buralardan uzaklaşacağım. Harika fotoğraflar ve hikayelerle döneceğim, eminim.

Şimdilik benden bu kadar...
En kısa zamanda yeniden buluşmak üzere...

Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar