Güzel Kelimeler Dükkanı

Başlığın güzelliğine bakar mısınız? Sanki, tadı damağımda kalacak bir kitap okuyorum. Daha ismini duyar duymaz sayfalarını çevirmek istiyorum, kelimelerin içinde kaybolmak istiyorum. Oysa o bir dükkan adı. İşte böyle zamanlarda kıskançlıkla karışık bir hayranlığın ucundan kıyısından dönüyorum. :) Ama bu menfi anlamda değil, yani gayet olumlu bir kıskançlık. Ne iyi yapmışlar, çok iyi yapmışlar, ah o ismi nasıl bulmuşlar, bu fikri nasıl oluşturmuşlar... diye yani bilinsin :)




Nitekim, dükkana girer girmez minicik ama gerçekten minicik bir alandaki tüm kelimelere bakıp kasadaki beyefendiye "Bence, bu fikir ödül almalı. Ne güzel bir iş başarmışsınız." diyerek tebriklerimi iletiyorum. Bu fikrin nasıl ve nereden çıktığı hakkında kısa bir sohbet ediyoruz.



Nedense, aklımda hep şöyle bir düşünce vardı. Hani eski İstanbul beyefendileri, hanımefendileri olur ya, anlamını bilmediğimiz ama bir yerden de aşina olduğumuz naçizane kelimeleri belleğimize salıverirler. Böyle yapıverirler dediğime bakmayın, şanslıysanız benim gibi 31 yıllık hayatınızda onlardan bir ikisi ile bir yerde rastlaşırsınız. İşte, tam da öyle bir insanın büyüttüğü bir kadın ya da adam hayal ettim. O da bir yetişkin olunca, saygısından ve çocukluğuna özleminden bu kelimeleri dile getiriyor ve hikaye oluşuyor. Bize yeniden tahayyülleri, hemdemleri, hissikablelvukuları kazandırıyor.

Kısaca, hayalimdeki kuruluş şeklini açıklıyorum. Gerçek pek öyle değil ama o da kendi içinde büyülü. Fikir sahipleri olan eşler, ev içinde sürekli yeni bir eski, unutulmuş ama bir o kadar da kıymetli kelimeleri bulup hatırlıyorlar ve sonra bu fikri oluşturuyorlar. Onlardan biri sosyal medya danışmanı olunca, bence doğru fikir doğru kişiye gitmiş oluyor ve kısa zamanda büyük bir fenomen olan Lugat365 kuruluyor.


Ne de iyi oluyor... Çünkü bazı kelimeler gerçekten çok ama çok güzel. Unutulmayacak kadar güzel.
Şimdi Lugat365 projesinin bir kitabı ve fincan, bardak gibi ekstra ürünleri de satılıyor. Galata'ya yolunuz düşerse uğramayı sakın ama sakın ihmal etmeyin. Galata Kulesi'nin hemen bir sokak aşağısında. Ayrıca, ürünlerini web sitesinden de alabilirsiniz. İşte burada Tıkk Tıkk.
Sevgiyle...

Yorumlar

  1. Gerçekten yaratıcı bir fikir ziyaret edeceğim.

    YanıtlaSil
  2. çok güzel bir fikir ve dükkan 😊 Bayıldım!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah di mi?
      Böyle güzel girişimler beni çok mutlu ediyor. Belki de birçoğumuzun aklına gelse dahi "Kim ne yapsın ki kelimeleri" diye geçiştireceğimiz bir proje bir yılda bir deve dönüştü. Ne mutlu onlara...

      Sil
  3. Çok güzel bir fikir. Kelimeleri sunuş şekli de öyle güzel ki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Di mi?
      Zevk ve yaratıcılığın sadelikte buluşması...

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar