Hayatıma Hoş Geldin Reiki 3...

Herkese merhaba,

Bu ara eğitimler, workshoplar derken harika bir süreçten geçiyorum. Bir yandan benim de eğitim vermeye başlamam da cabası.
Ama şimdi bahsedeceğim eğitimim pastacılıkla ilgili değil. 
Benim kişisel ve ruhsal gelişim yolumla ilgili...


Uzun zaman önce bloğumda biraz da tereddütle bir yazı yazmış ve aldığım reiki inisinasyonunu anlatmıştım.

Yazımdan hemen sonra, çok fazla insan bana mail ve benzeri yollarla ulaşmaya çalıştı. Bazısı, uzaktan eğitim verip veremeyeceğimi sordu, açıkçası şaşkınlıkla yanıtladım. Çünkü, eğitim vermek için iki basamak daha atlamak gerekliydi ve uzaktan yapılamazdı. Ama demek ki yapanlar vardı...
Ücretle reiki yapıp yapamayacağımı soran oldu, evet reiki biri almış biri bile bunu yapabilirdi. Ayrıca, bu çalışmalarda ücret almak bir bakıma zorunluydu. (Ana kural: vermeden alamazsın. Eğer hayatında bir yenilik istiyorsan bir şeyleri bırakacaksın.) Ama, ben böyle bir misyon planlamamıştım kendim için. Yardımcı olamadım.

Eğer reikinin ne olduğunu öğrenmek isterseniz sizi ilk yazıma alayım: Tıkk Tıkk  Bu yazımda sadece seviyelendirmelerinden bahsedeceğim çünkü.

Reiki, sizin kişisel yeteneklerinize bağlı olan bir çalışma değil. Şöyle düşünün, tüm evren enerjiden oluşuyor. Siz bedeninize enerjiyi alabildiğiniz sürece bu dünyadasınız, o enerjinin geçiş merkezi olan çakralarınız bazen doğru çalışmayabiliyor. Ya da dönmesi gerektiği hızdan yavaş ya da hızlı çalışabiliyor. Bu da sizin o bölgelerinizde hastalıklar yaşamanıza neden oluyor. Bazısı, önemsiz günlük sorunlar olurken, bazısı da zamanla tüm enerji bağınızı yok edebiliyor.

Reiki ise, o enerji merkezlerinin düzgün çalışması için bir araç. İnisinasyon sonrası reiki yapmaya başlayabiliyorsunuz ve ellerinizle kendinize ya da başkalarına enerji verebiliyorsunuz. Ama kendi enerjinizi değil, kanalı olduğunuz evrensel yaşam enerjisini.


- Reiki 1, kendinize ve yanınızdaki kişilere reiki yapabilmenizi sağlıyor.
- Reiki 2, kendinize, yanınızdakilere ve dünyanın bir ucundaki insana dahi reiki yapabilmenizi sağlıyor. Aynı zamanda, geçmişteki bir travmaya ya da gelecekteki bir ana da reiki yapabiliyorsunuz. Yani zaman ve mekan aradan kalkıyor. Zaten, tüm zamanlar tek bir an değil mi? Ayrıca, semboller hayatınıza ekleniyor. Birinci seviyede anlamını bilmediğiniz ve kullanmadığınız semboller bu aşamada reiki enerjinizi de artırıyor.
- Reiki 3 ise iki aşamadan oluşuyor. İlki 3a, öğrenciliğin öğretmenliğe merdiven dayadığı nokta. Son aşama öncesi son inisinasyonu alıyorsunuz. Master sembolüne inisiye oluyorsunuz. 

Her seviyenin kendine has çalışmaları var ve bu çalışmalar ekolden ekole değişiyor.
Bazı ekollerde inisinasyon sonrası çalışmalar yok, bazısında isteğe bağlı, bazısında katı.
Ben katıya yakın bir ekolün içindeyim. Bu nedenle ilk iki aşamanın çalışmaları oldukça uzun sürdü. Açıkçası, bu beni mutlu etti. Genel çalışma tarzım uzun ve eziyete dayalı olduğundan garipsemedim :) (reiki ile çalışmak asla eziyet değil tabii ki.)
Elimdeki notlarda şöyle diyor:
"Reiki 1 bizi mutlu eder, Reiki 2 bizi mutsuz edenleri hayatımızdan çıkarır. Reiki 3 ise bizi zihnimizden özgürleştirir."

Reiki 2'yi aldığımda, reiki 3 düşüncesi benden epeyce uzaktaydı. Çünkü reiki 3 sadece master olmak isteyenlere öneriliyor. Yani bizim alışık olduğumuz "Alayım, bir kenarda dursun." tarzında bir bakışaçısı reikide söz konusu değil. 


Benim için öyle bir an geldi ki, kendimi reiki üç çalışmasının içinde buldum. Sanırım, hayatıma yeni bir vizyon katmamın zamanı geldi. Bu hissi biraz da bu yazıyı okuyan ya da instagramda ve diğer sosyal mecralarda beni destekleyen insanlara borçluyum. Yola girme nedenim içseldi ama aldığım geribildirimler de yürüdüğüm yoldan ayrılmamamı sağladı. Belki de bir sonraki reiki yazım artık reiki masterı olduğum ve bu enerjiyi çalışmak isteyen herkese aktarabildiğim yönünde olur. İşin aslı, ben bir adım attım; benim için ve bütün insanlığın hayrına ise doğru insanlar bana ulaşacak ve beni buna zorlayacaktır eminim. 

Kim bilir...
Ben de oldukça heyecanlıyım.
Her ne oluyorsa en hayırlısı ve en güzeli olsun hepimiz için... Her zaman, iyilikle ve iyilikte kalmayı, sadece iyi enerjilere tutunmayı seçelim.
Sevgiyle...

Not: Master'ım, bu hayattaki ilk arkadaşım ve dünyadaki meleklerden Sevcan Ömür.

Yorumlar

  1. Şimdi internetten baktım da gerçekten uzaktan eğitim vereceğini iddia edenler var acaba siz nerede öğrendiniz paylaşır mısınız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında reikinin bazı çeşitleri var, benim aldığım reikiyi keşfeden Dr. Mikao Usui'nin izinden gidenlerin ait olduğu ekol Usui Reiki. Onun uzaktan eğitimi olmuyor ama Kundalini Reiki'nin oluyor mesela. Belki farklı reiki çeşitleridir uzaktan verilen. Ben de anlamadım açıkçası.
      Ben İzmir'de Stüdyo Bir'den aldım eğitimimi.
      Sevgiler...

      Sil
  2. bende bu sıralar reiki'yi araştırıyordum. yazınız tam zamanında yetişti. sevgiler...
    soslubadem.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir ışık yakabildiysem ne mutlu bana :)
      Sevgiler...

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar