Snapchat Maceram: Yellydelly


Herkese merhaba,

Her şeyden önce bloglar vardı...
Sonra Instagram geldi, blogları zamanla ikinci plana itti. Instagram'ı her zaman ayrı tutsam ve çok sevsem de, bloglara duyulan okuma ilgisinin azalması bir blogger olarak beni de üzdü.
Ama Instagram anlıktı, kısa zamanda çok şey vaad eden bir renklilikti. Yeni yerler, yiyecekler keşfediyor, son moda giysileri ve ojeleri görüp, Zara, Mudo ve Ikea ile dolu, aslında her biri aynı objelerle donanmış evlerimizi gözlüyorduk. Bir de bol bol bebek ve çocuk seviyorduk. Benim gibi Instagram üzerinden satış yapanlar bile vardı. Bulunmaz nimet...

Oysa, kimsenin blog okuyacak vakti yoktu. Olsa bile, o kadar çok blog vardı ki, artık hangi biri okunacaktı...
Instagramsa, sürekli akışıyla atlanması imkansız karelerle görünür olmak kaçınılmazdı.



Instagram'a ilk üye olanlardan biriydim Türkiye'de, uzun süre ne olduğunu anlamamış ve bu yabancılar neden benim fotoğraflarımı beğeniyor diye tasalanmıştım. Ben amacını anlayana kadar Instagram doldu taştı, ama her gün kaliteli bir paylaşım sunmama rağmen toplamda 9000 takipçiye ulaştım ama sanırım bir ben fenomen olamadım :)
Hala ona olan aşkım baki, sorun yok...

Geçen sene bana kalmaya gelen üniversite öğrencisi kuzenim, "Yeliz abla, Instagram artık çok demode, sen neden snapte yoksun?" dedi. "Snap mi, o da ne?" dedim. "İşte böyle anlık fotoğraf paylaşıyorsun, sonra siliniyor." dedi. Dünyanın en saçma uygulaması olduğunu düşünüp "Çok aptalca" dedim.
Bir yıl da girmedim... Ben emek zahmet çekecek, yazı yazacaktım o da bir gün sonra silecekti, olmaz olsundu...
Derken bir gün sıkıntıdan giriverdim, bir yıl sonra.
Baktım telefon rehberimdeki sadece 8 arkadaşım üye. Yaşlanmışım, telefon rehberimdekiler de yaşlanmış biz orta yaşa girmişiz dedim. Uzun zamandır Instagram'a fotoğraf yüklerken sanatsal olsun, doğru ışık, doğru mesaj, doğru renk diye kendimi aşırı kasmış telefonun kamerası olduğunu unutmuş fotoğraf çekmeyi uzunca bir uğraşa dönüştürmüştüm.
Gevşettim ipleri... Sesli videolar, saçma sapan anlık görüntüler çektim. 8 arkadaşım vardı, kime rezil olacaktım. Zaten uygulama başlı başına bir aptallıktı, azıcık gevşeyecektim. Sorun yoktu.
Sonra bir eğlendim, bir eğlendim.
Instagram'da duyurdum. Arkadaş sayım bayağı bir arttı. Pastalarımı, siparişlerimi canlı yayında yapmaya başladım. İş hesabım olan benimtatlihikayem de mümkün olduğunca kişisel paylaşımlardan kaçınıyor, günlük halimi de yellydelly de paylaşıyordum. Yani iş için beni takip edenler kim olduğumu neredeyse bilmiyordu, ben de onları tanımıyordum.
Snapchat'te tanıştık, çok tatlı mesajlar ve destekleyici yorumlar aldım. Çok tatlı oldu.
Daha kaç gün devam ederim derken gittim benim eski yadigarı yenisiyle değiştirdim daha kaliteli snapler atayım diye. Gelen mesajların da etkisi oldu tabii. Görüntü kalitesinin kötülüğüne, sesinizdeki kaymaya rağmen çok tatlısınız diyen...

Böyle işte... Şimdi gençler snap'ten ayrılıp tango'ya geçiyormuş. Onda henüz yokum.
Bir pastacının deli dolu anlık paylaşımlarını görmek isterseniz snapchat'te beni yellydelly diye aratabilirsiniz.
Yalnız dikkat: iştah açıcı paylaşımlar içerir :)
Sonra kızmayın :)
Sevgiyle...

Snapchat'i ilk kez kullanacaklar için birkaç küçük uyarı:
- Takip ettiğiniz bir kişinin paylaşımının ekran görüntüsünü aldığınızda (genel instagram alışkanlığı :)) ona bildirim gidiyor.
- Paylaştığınız bir fotoğrafı ya da videoyu izleyenleri isimleriyle görebiliyorsunuz.
- Tüm paylaşımlar 24 saat sonra siliniyor.

Sosyal medya hesaplarım:
Twitter: Tıkk Tıkk @dellilahy
Instagram: Tıkk Tıkk @benimtatlihikayem ve Tıkk Tıkk @yellydelly
Facebook: Tıkk Tıkk Benim Tatlı Hikayem
Snapchat: yellydelly

Yorumlar

  1. Sen bizim gönlümüzün fenomenisin:) paylaşımlarını çok beğeniyorum.. twitterda da buldum seni tüm sosyal mecralarda peşindeyim :D

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar