Pasta: Kısa Bir Şaşkınlık- Spagetti Pastası?

Nereden başlasam?
Nerelerde olduğumdan mı?

Aylardır hiçbir çalışmamı paylaşamamamın nedenin Picasa olduğunu söylesem kimse inanmaz herhalde! Şahsen ben bile inanamıyorum. Ama Windows'tan Picasa denen akıllı -yani en azından aklı bana yeten- iki dakikada hem watermark eklememi hem de istediğim aydınlık düzeyine ulaşmamı sağlayan uygulama kalkınca, zaten her yerde paylaşıyorum, bir de bloğum için saatlerce fotoğraf düzenlemesi nasıl yapacağım diyerek çekildim buralardan. Bir de bilgisayarım yavaşladı biliyor musunuz? Alınacaklar listesi gelirler listesinden hep uzun... Bu konuyu bir ara konuşalım, enerjiler, evren derken belki bir mucize ile kesişiriz okuyucu.


Neyse, bir günümü Lightroom'a ayırıp yanlışlıkla watermark eklemeyi bulunca çocuklar gibi sevindim. Yazılar geri dönsün, haydi artık erteleme Yelizcim dedim.
Kısaca döndüm. Belki yakında güzel gelişmeler paylaşırım sizinle, çok arzuladığım birkaç projem var. Şimdilik lütfen olsun, ne olur olsun diyerek konuma döneyim.

Biliyorum, şaşırmayı çok seviyorsunuz! Biliyorum ve hatta çok eminim!
En büyük şaşkınlığı şu pastada yaşatmıştım. Tatatatata Tıkk Tıkk
antigravity cake tuzla butik pasta

İkinci kez haydi birlikte şaşıralım: "Ayy onlar spagetti mi?" "O tencere yahu, neresi pasta?" "Yok vallahi katiyyen inanmam!"


Siz inanırken ben detaylardan bahsedeyim.
Çatal, nadide takımımdan bir parça olup fiyata dahil değildir okuyucu :)
Gerisi, şeker hamuru, ganaj, kek, böğürtlen, pastacı kreması olarak full kadro hizmetindedir. Evet, o spagettiler de şeker hamurundan. :) Ketçabı nasıl ürettiğimi ise söyleyemem, ama o da şekerden :)
Pastanın türü yerçekimine yenik düşmeyen pasta. Yani antigravity cake. Bazen Türkçesi'ni yazmayınca kızanlar oluyor, ben böyle uydurdum, ama yerçekimini önemsemeyen pasta, onunla dalga geçen pasta da diyebilirsiniz.
Bu pastalar bir düzenekle yapılıyor. Nedir o düzenek derseniz, biraz araştırıp bulmanız, azıcık düşünmeniz ve uygulamanız gerekiyor.
Benden şimdilik bu kadar.
Yeniden görüşene kadar pek hoşça kalın...



Yorumlar

  1. Gerçekten gerçek sandım:)

    YanıtlaSil
  2. Nasıl bir yetenek bu :) Biralı pasta da şaşırttı baya beni :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Bu pastalar nadiren çalışılıyor, bu nedenle paylaşmayı ve sonrasında aldığım yorumları çok seviyorum :)

      Sil
  3. Şahane olmuş, emeğinize sağlık. Makarnaları da yiyesi geliyor insanın, o kadar gerçekçi. Bu pastayı yapmak için kaç saat emek harcıyorsunuz? Muhteşem gerçekten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2.5 gün :) Bazılarının daha uzun sürdüğü de oluyor :)
      Çok etşekkür ederim güzel yorumlarınız için, ben bu yorumları okuyunca tüm yorgunluğuma değiyor :)

      Sil
  4. Tek tek takip ettim sosyal medyadan. Vallahi Makarna hastasi olarak harika bir pasta oldugunu düsünüyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahu'cum, çok teşekkür ederim canım :) Kesinlikle bana da hitap ediyor :) Sevgiler...

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar