Kestaneli İncir Tatlısı - Actifry'la Tarifler 4 ve Günün Özeti

Actifry'la ve Tavsiye Evi ile Msa'da pişirdiğimiz güzel yemeklerden sonra kapanışımız incir tatlısıyla oldu. Diyebilirsiniz ki, ne yaptın Yeliz sen, kestane, incir, kuru meyveler, kaymak!!! Açıkçası bana bu konuda mesaj atan çok kişi oldu :) Dolayısıyla bu çalışmayı belki de afrodizyak lezzetler dörtlüsü diye de anons edebiliriz. Hatta olur da 14 Şubat'ta sevdiceğinize evde bir menü hazırlamak isterseniz benim muhteşem dörtlüye bir bakın derim :)

Tatlıya geçmeden çok kısa olarak o günkü gözlemlerimden bahsedeyim.

1. Tavsiye Evi'ndeki melekler çok şanslı, parayla satın alınamayacak birçok aktivitede yer alabiliyorlar. (Msa'daki birçok workshop satın alınabilir elbet ama genel olarak sağladıkları maddi faydadan çok ayrıcalık hissi) Ben Tavsiye Evi'ne girmekte bence azıcık gecikmişim, neyse ki bir konuşmamızda ablam uyardı da hemen üye oldum, birkaç hafta içinde de bu aktivitede yer alabildim. Şu anda devam eden aktiviteler de harika, bazen geç kalıyorum dönüş için, bazen küçük mucizeler oluyor. Yakında yeni bir yazı geliyor mesela :)

2. Bu aktivitelere gidecekseniz erken yatın, erken kalkın, enerjiniz ve gittiğiniz saat önemli. Nitekim ben bir gün önce tüm günümü Büyükada'da yürüyerek geçirdiğimden eve geceyarısına doğru yorgunluktan ölecek gibi gelip zar zor daldığım uykuyla sabah uyanamayıp ucu ucuna aktiviteye yetişerek en arka sırada yerimi aldım. (Erken kalkan önden yol alır :)) En arkada olduğum için de ses bize gelene kadar birçok şeyi kaçırdım ve telaşlandım. Bu nedenle doğaçlama çekilen birçok videodaki yüz ifademe inanamayıp hepsini ortadan kaldırmak istedim.

3. Mutfakta ne kadar hızlı ve başarılı olursanız olun, profesyonel bir şefin karşısında sanki hayatınızda ilk kez yemek yapıyormuş gibi hissediyorsunuz. Süper hızlılar, sizden usta-çırak performansı beklemeseler de onları "Lütfen daha yavaş, hayır pilava başlamayalım daha tavukları pişiremedim bile!" "Ne, neydi o, ne dedi, şeker mi, nerede şeker..." derken hayalkırıklığına uğratabilirsiniz :)

4. Msa'daki bıçaklardan sonra anladım ki mutfağımdaki bıçaklar bence bıçak ailesinin soyundan bile değiller, yemek yapma delisi ben onları nasıl kullanırım artık diyerek yemek yapmaktan uzaklaştım :)

Daha fazla uzun uzun yazıp sıkmamak adına hemen tarife geçiyorum :)


Malzemeler:

  • 10 adet kuru incir
  • 70 gram kaymak
  • 200 gram kestane
  • 200 gram toz şeker
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 500 ml süt
  • 200 ml su
Yapılışı:
  1. Kestaneleri aynı önceki tariflerdeki gibi pişirin. Ardından rondoya alın ve biraz süt ilave edin. Sütün oranı çok önemli, bir iki kaşık gibi düşünebilirsiniz. Çok koyu ya da sıvı olmamalı. Püre haline getirin.
  2. Sütü ve çubuk tarçını tencereye koyun ve kaynama noktasına getirin.
  3. İncirlerin saplarını kesin. İncirleri süte ekleyin ve 15 dakika bekletin. Altını kapatarak tabi ki. (Ben unuttuğumdan doldurma esnasında çok zorlandım.)
  4. Sütü süzerek incirleri bir kaba alın ve içlerini kestane püresi ile doldurun. Bu esnada bir çay kaşığı işinizi görecektir. (Sütü dökmek zorunda kaldık ama nasıl lezzetli bir süt olmuştur o, süt ve tarçını da çok sevdiğimden dökerken üzüldüm açıkçası.)
  5. İncirleri tencereye dizin ve şekeri üstüne serpin. Su ekleyin. Kaynamaya başlayınca altını kısın, 5 dakika bekleyip kapatın.
  6. Ardından üstüne kaymak ekleyerek servis edin. Biraz bekletip soğutun ki servis esnasında kaymaklar erimesin, bizim öyle bir şansımız olmadığından görseli biraz erimiş kaymaklı oldu :)
Bu tarz tatlıları sevmesem de, bu tatlının sanırım tamamına yakınını ben yedim :) 


Günün sonunda Tefal'den bir indirim çeki ve Msa'dan bir sertifika kazandım :)


Umarım paylaşımlarımdan keyif almışsınızdır, yorumlarınızı bekliyorum :)

Sevgiler,
Yeliz

Yorumlar

  1. Yeliz cim her şey harika görünüyor. Özellikle actifry konusunda acabalarım vardı ama görünüşe göre çok mağrifetli kendileri, sadece patates kızartmasıyla sınırlı değil. Peki bu msa İzmir de yok mu ki? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Actifry'ı iki yıldır severek kullanıyorum, annemler doğum günümde almışlardı ve ben ilk etapta ne yapıcam ki bununla diye düşünürken mutfakta özellikle pratik lezzetler yaratmakta sağ kolum oldu :) Patates kızartmak dışında yapılacak sayısız seçenek var. Ben ananaslı tavuk yapıyorum mesela ve özel yemeklerimden biri oldu, tadı muhteşem. Menemeni bile actifry'da yapabiliyorsun. Tavsiye ederim. Bu arada msa sadece İstanbul'da ama İzmir'de de (Msa sertifikalarının tamamına sahip olmasa da )benzer yerler var. Sevgiler

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar