Tefal ile Mutfağımda Şef Benim

Herkese merhaba,

Bu aralar biraz uzaklardayım bloğumdan ama merak etmeyin, çok güzel yazılarla karşınızdayım :)

Mucizelere inanır mısınız? Ben inanıp inanmadığımı sorgulamıyorum, çünkü ne zaman ihtiyaç duysam beni şaşırtan ve mutlu eden bir şey oluveriyor :)

Geçtiğimiz cumartesi günü harika bir etkinliğe katıldım, tabi yine Tavsiye Evi'yle. Şimdi size Arda Türkmen desem birçoğunuz "Televizyondaki çocuk!" "Issız Adam'ın mekanı!" "Arda'nın Mutfağı!" diyeceksiniz. Arda Türkmen, Instagram'a üye olur olmaz keşfedip takip ettiğim, fırsat buldukça programlarını izlediğim, her iki mekanını da (Leblon ve Forneria) sevip gittiğim ve tüm paylaşımlarıyla iştahımı kabartmış, samimiyetini ve içtenliğini taa sanal dünyadan ve televizyon ekranlarından yüreğimize taşımış, kendisi kadar mesleğini de sevdirmiş, ilham kaynağı olmuş bir şef. Dolayısı ile etkinliğe katılacağımı öğrendiğim andan itibaren dünya daha bir güzelleşti gözümde ve sonrasında hayatımda gerçekleşmesini istediğim şeyler listeme bir tick daha attım :) (Bu arada, Leblon ne yazık ki malum nedenlerden ötürü 1 Şubat'ta son kez kapısını açtı :( Arda Türkmen'in konu ile ilgili açıklamasını okumak isteyenler Tıkk Tıkk)

Tavsiye Evi'nin Tefal ve Arda Türkmen ile gerçekleştirdiği etkinliğin hashtagi #mutfaginizdasefsizsiniz ve #tavsiyeevinde idi. (Instagram hesabınızda bu hashtagler ile günün tüm karelerine ulaşabilirsiniz.) Bu etkinlikte, Arda Türkmen'in Tefal'le birlikte tasarladığı "Tefal by Arda Türkmen" serisini tanıdık. Ailemde yemek yapmakla ilgili şöyle bir söz söylenir: "Güzel bir yemek ocakta başlar, fırında biter." Mevcut tencere ve tavalarımızla bunun anlamı şu demek, ocakta pişirmek için bir tencere/tava, fırın için de ayrıca bir kap gerekiyor. Oysa bu seri ile bu sorunun önüne geçiliyor ve yemeği yapmaya hangi ürünle başladıysanız, pişirmeyi o ürünle bitirebiliyorsunuz. Kulpları ve sapları tamamen fırın ısısına uygun malzeme ile yapılmış ve kesinlikle çok kullanışlı. Nutricook serisi ise, hızlı pişirme teknolojisinin yanında, pişirme süresini kendi ayarlıyor ve gıdaların vitaminlerini, lezzetlerini yitirmeden pişmesini sağlıyor. Bir de Airbake serisi var ki, ben üç saatlik performansında en çok airbake serisini merak ettim. Sonrasında bu seri ile ilgili, yemek esnasında bilgilendirildik ve hoş bir sürprizle de onure edildik :)

Arda Türkmen'le bir etkinlik için en doğru kelime performans çünkü biz sadece yemek yapan bir şefi izlemedik, aynı zamanda interaktif olmamızı sağlayan ve sürekli bize yararlı bilgiler veren, hoşsohbetini esirgemeyen bir şef gördük karşımızda.

Biraz da ne yaptık, ne yedik, ne içtik onları anlatayım değil mi?

1. Ters Yüz Kabak (Harika ve çok hafif bir alternatif.)
2. Elmalı Muhallebili Kup (Mükemmel!!! Eve gelir gelmez eşim ve yeğenim için yaptım ve bayıldılar :))
3. Çoban Kavurma (Nutricook ile pişti ve tadı muhteşemdi.)

Ters Yüz Kabak

Elmalı muhallebili kup
Biz geldiğimizde ise masada yine Arda'nın tarifleri ile hazırlanmış çok lezzetli zeytinyağlılar vardı:





Şüphesiz, etkinliğin en güzel aşaması Arda Türkmen'le tüm meleklerin aynı masada yemek yediği ve sohbet ettiği finaliydi.


Bu fotoğraf, Tavsiye Evi'nin Facebook sayfasından alınmıştır.
Ben bu etkinlik esnasında birçok not aldım. En kısa zamanda sizlerle paylaşmak istiyorum. Çünkü, siz de benim gibi mutfakta zaman geçirmeyi ve kendi ellerinizle lezzetler hazırlamayı seviyorsanız, başarılı bir şeften gelen en küçük bilginin bile mutfakta mucizeler yaratmanıza faydası olacaktır.

Bu fotoğraf, Tavsiye Evi'nin Facebook sayfasından alınmıştır.
Şimdi de sıra geldi sürprize :) Evimde ne kadar kek kalıbım var tahmin edebiliyorsunuzdur :) Ama yine de Airbake serisinin özelliklerini dinlerken içimden bunu da almalıyım diye geçiririyordum ki, günün sonunda Airbake kek kalıbının hediye edileceğini öğrendik :) Siz de Airbake ve diğer ürünler hakkında bilgi almak, detaylı incemek isterseniz Tefal'in internet sitesine bir göz atın derim. Tıkk Tıkk


Ayrıca değinmeliyim ki, Tavsiye Evi, bu organizasyona çok iyi hazırlanmıştı. Hele bizi bekleyen minik bir sürpriz vardı ki, hepimizi neşelendirdi:

Bu fanusun içinde meleklerden bana sevgililer günü mesajı vardı ve okuyunca tüylerim diken diken oldu. Mesaj gerçekten doğruydu :)

Son kare de günün sonunda tüm meleklerin birebir Arda Türkmen'le çekildiği fotoğraftan payıma düşen olsun :)

Bu fotoğraf, Tavsiye Evi'nin Facebook hesabından alınmıştır.
Şimdilik bu kadar. Son olarak "İyi ki varsın" demeden geçemeyeceğim üç şey: Tefal, Arda Türkmen ve tabi ki Tavsiye Evi!

Bu arada siz de Arda Türkmen'i seviyorsanız, 13. Time Out Ödülleri için kendisine iki kategoride oy verebilirsiniz. Linki için Tıkk Tıkk

Yorumlar

  1. Sen de iyi varsın Melek Yeliz:) Tavsiye Evi melekleriyle güzel! AirBake kek kalıbınla bir kek bekliyoruz senden o zaman:) Tüm tarifler ve detaylar Tavsiye Evi blogunda! http://www.tavsiyeevi.com/ardaturkmen/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En kısa zamanda yazıyorum o halde :) Dün ters yüz kabak, elmalı muhallebi kupları ve kerevizli çanaklardan yaptım misafirlerime, hepsi harikaydı. Yeni organizasyonlarda görüşmek dileğiyle :)

      Sil
  2. ne güzel bir etkinlik :)) yemek yapmayı sevmek, süper ötesi maalesef ben biraz tembelim bu konuda :) annem olduğu için mutfağa pek girmiyorum :) bulaşıklar hariç :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben annemlerle yaşarken kahve pişirmek ve makarna yapmak dışında mutfağa adımımı atmazdım, hatta bir kez hazır tiramisulardan yapayım dedim, onu bile beceremedim :) Sonra evlenince bir şeyler oldu bana, herkes şaşırıyor şimdi mutfaktan hiç çıkmadan 14 saat geçirebiliyorum tecrübeyle sabit :) Bulaşık keyif için yıkanıyorsa terapi gibi ama zorunluluksa nefret kesinlikle :(

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar