Vitringez ve Colourfit ile Renk Atölyesi

Diyelim ki birisiyle tanıştınız. Hemen ardından o kişiyle ilgili aklınızda hangi detay kalır? Elbisesi mi, ayakkabısı mı, göz makyajı mı yoksa çantası mı? İsmini düşündüğünüzde "Ayşe Hanım" diyemezsiniz de onun yerine "kırmızı elbiseli kadın" dersiniz örneğin. İşte, o kişiyle ilgili ilk etapta beyninizde bu detaylar canlanıyorsa hoş olmayan bir durum var demektir.

Bir insanla tanıştığımızda en önemli olan birey olarak hatırlanabilmektir ve bir ortama girdiğimizde kıyafetim geldi değil ben Yeliz olarak geldim imajını verebilmektir.
...

Bu güzel girizgahı, biraz da kendi yorumlarımı katarak, cumartesi günü Tavsiye Evi'nde katıldığım Vitringez ile Renk Atölyesi'nde not aldım.


Aldığım diğer notları da paylaşacağım. Ama öncelikle size iki güzel insanı tanıtayım.

Natalie Yeşilbahar, Vitringez'in fikir annesi, Oya Komar ise Colourfit'in kurucusu. Natalie Hanım'dan Vitringez'in nasıl kurulduğunu ve işlevini, Oya Hanım'dan ise her insana aslında her rengin yakışacağını ama ancak doğru tonu bulup kullanmaları şartıyla olabileceğini öğrendik.

Vitringez, muhteşem bir site. Neden derseniz, Vitringez sayesinde 2500 üzerinde ve her kategoriden markanın ürünlerine anında ulaşabiliyorsunuz. Belirli kelimeleri aynı anda kullanıp arama yapabiliyorsunuz: Siyah ekoseli derin yırtmaçlı etek vs. gibi... Bence birçok internet sitesinin papucunu dama atabilecek bir sistem kurmuşlar. Web sitesi için Tıkk Tıkk

Şimdi aktaracağım kısım ise Oya Hanım'ın bize anlattıkları. Ben gerçekten çok yararlı notlar aldım ve dün alışveriş için bir Avm'ye gittiğimde ne kadar hızlı gezip anında bana gitmeyecek renk tonlarını eleyebildiğimi fark ettim. Bu benim için gerçekten mucize!

Öncelikle, şunu bilmeliyiz ki, kullandığımız her renk, özellikle yüzümüze yakın kısımlarda, bizim görünüşümüzü, ifademizi, yüzümüzün rengini direkt olarak etkiliyor. Bazen bu renk bizim önümüze geçiyor. (Ten, kaş ve göz rengi açık olan bir insanın simsiyah giyinerek rengin kişinin önüne geçmesi gibi.) Bu konuda bir uygulama da yaptık:


Etkinliğin en güzel sürprizi ise, etkinlik esnasında bize sorulan bazı sorulara verdiğimiz cevaplarla bize gönderilecek olan rapor oldu. Zaten aldığımız bilgiler ve görsellerle hepimiz uygun renk ailemizi az çok tahmin etmiştik, gelen sonuç da beni yanıltmadı.

Öncelikle renkleri canlı renkler ve daha mat/pastel renkler olarak ikiye ayırdık. Ardından da mevsimlerle renk tonlarını eşleştirerek aslında her insanın bir mevsimin renklerine yakınlığının olduğunu öğredik. Tabi bir de komşuluklar var. Hem yaz olup hem sonbahara komşu olabiliyorsunuz mesela.

Mevsimlere göre nasıl ayrıldık derseniz, her birinin hem renk hem de karakter özellikleri var. Mesela aynı anda 3 canlı rengi çok rahat kombinleyenler genellikle ilkbahar mevsimi çıkarken, saçlarında gölge, makyajlarında buğulu, giysi seçimlerinde pastellerle ortaya çıkan kişiler yaz grubuna girdi. Ben de doğal olarak yaza dahil oldum.

Oya Hanım'ın izniyle bana gönderdikleri yaz raporunun ilişiğindeki yaz renk tablosunu sizlerle paylaşmak istedim. Bu tabloda beni en iyi ortaya çıkarabilecek renk seçenekleri çıkıyor ve bunlar dışındaki renklerden de biraz kaçınmam gerekiyor.


Bu tablodaki renklerden bazılarını hiç sevmiyorum ama genel olarak baktığımda hatta hemen ardından giysi dolabıma göz attığımda fark ettim ki giydiğimde en mutlu olduğum, iltifat aldığım renkler bu tablodakilerden oluşuyormuş.

Bir diğer önemli bilgi de, benim kendi deneyimimi paylaştığım an geldi. Zara'da adeta bayıldığım bir mont gördüm bu mont, haki yeşil, bol, kollarında deri detayları içinde de poları var ve tam almaya niyetlenmişken birlikte gittiğim arkadaşım gördü ve "Sakın Yeliz. Olmamış bu." dedi. Bende anlamsız bir haki palto tutkunluğu olduğundan kolay vazgeçmedim. Kabine girdim, fotoğraflarını çektim. Akşam eşime gösterdiğimde eşim de "Yok sakın hiç gitmemiş bu sana." dedi. İyice sinir oldum ve banane onlar beğenmese de gidip alacağım dedim. Tam da o esnada bu etkinliğe denk geldim ve Oya Hanım sorumu şöyle yanıtladı:

"Eşiniz bir giysinin size gitmediğini söylüyorsa onun bu eleştisine inanın, almayın, giymeyin. Erkekler giyside neyin olmadığını çok iyi bilirler. Oldu dediği her şeye güvenmeyin ama olmadı diyorsa olmamıştır."

Tabi makyajda ise olumsuz eleştirilerine kulak asmamız gerekiyormuş.

Bir diğer önemli bilgi de, eğer bir işinizi hallederken daha otoriter görünmek istiyorsanız renk kontrastlarını kullanmanız gerektiği ama insanların size daha rahat ulaşmasını ve çocukların size yakınlık duymasını istiyorsanız, daha canlı renkleri kullanmanız gerektiği. Tabi bu noktada en önemli soru: Nasıl görünmek istiyorum? Mesafeli mi, canayakın mı?

Fark ettim de çok uzun bir yazı olmuş. Umarım size yeni bir pencere açabilmişimdir. Oya Hanım'la görüşmek ve kendi renk analizinizi yaptırmak isterseniz web sitesi Tıkk Tıkk. Kendisinin çalıştığı 4 bayanın 2 saat içindeki öncesi sonrası fotoğraflarını gördüğümüzde hepimiz mesleğine hayranlık duyduk.

Sevgiler,
Yeliz

Yorumlar

  1. Şu Tavsiye Evi'nden Ankara'ya da bir şube istiyoruuuzzz :)) Çok güzel bir etkinlik olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle!
      Tavsiye Evi sayesinde şaşırmaya ve yeni şeyler öğrenmeye devam ediyorum :)

      Sil
  2. Etkinliğimize katıldığınız için teşekkür ederiz.
    Vitringez.com'u beğendiğinize sevindik, sitemiz hakkında yorumlarınıza daima açığız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle güzel bir etkinlikte birlikte olduğumuz için ben teşekkür ederim. Harika bir enerjiniz var, çok güzel işlere imza atmanız dileğiyle...

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar