Kestaneli Havuç Çorbası - Actifry'la Tarifler 1
Sadece öncesinde küçük bir soru: Aramızda kestane sevmeyen var mı? Instagram hesabımda sıklıkla ActiFry'da pişirdiğim (aslında eşimin pişirdiği) kestaneleri paylaşıyorum :) Bizim evde ActiFry'ın favorisi gülen kestaneler, bizim bir günlük workshop çalışmamızın da konusu oldu.
Tarifler:
1. Kestaneli Havuç Çorbası
2. Kestane ve Kuru Meyveli Pilav (Tıkk Tıkk)
3. Kestane Soslu Tavuk Kanat (Tıkk Tıkk)
4. Kaymak Eşliğinde Kestaneli İncir Tatlısı (Tıkk Tıkk)
Kestaneli Havuç Çorbası için malzemeler:
- 1 adet kuru soğan
- 25 gram salça
- 2 diş sarımsak
- 2 adet havuç
- 1/2 adet patates
- 1/2 adet kereviz
- 120 gram kestane
- 800 ml su
- 10 gram un
- 5 gram toz şeker
- Tuz-karabiber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Kestaneleri yıkayın ve ortasından bıçak ile çizin. Actifry'ı çalıştırın ve iki dakika sonra kestaneleri ekleyin, süresini 25 dakika olarak ayarlayın.
- Bu esnada, soğan, havuç, patates, sarımsak ve kerevizleri küp küp doğrayın. Çorba tenceresinde tereyağını eritip ilk olarak soğanı, ardından havuç, kereviz, patates ve sarımsağı ekleyin ve soteleyin.
- Unu ve salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.
- Bir yandan da 25 dakikası dolan kestaneleri soyun ve tencereye ekleyin. Yanında toz şekeri de ilave edin.
- Et suyunu ekleyin, kaynamaya başladığında altını kısın.
- Sebzeleri ve kestaneleri kontrol edin, eğer yumuşadıysa blenderdan geçirin.
- Eğer çorbanın kıvamı koyu ise kontrollü olarak sıcak su ekleyin. (Çoğumuz eklemek zorunda kaldık.)
- Son olarak tuz ve karabiber ekleyin. Çorbamız hazır :)
Benim istasyonum ve içimden geçen "Bu bıçaklar bir harika dostumm! :)" |
Çorbanın tadı gerçekten nefisti, daha önce tarifini vermiş olduğum Balkabağı Çorbası'na çok benziyordu. Hem besleyici hem leziz bir çorba, deneyenlere afiyet olsun :)
Yorumlar
Yorum Gönder