Bonne Maman Kavanozları Aşkına ❤️

Paris'e gitmeden önce, takip ettiğim ve çok başarılı birkaç yemek bloggerında hep aynı kırmızı pötikare kavanozları görürdüm. Bu kavanozlar içinde reçel varken fotoğraflanınca ünlüydü, ama reçel bittiğinde kullanım alanlarıyla üpünlüydü!

Bizim ev tam bir reçel şenliği aslında. Konya'dan gelen kayınvalidemin reçelleri, benim arada alıp bir şeylerin içine koyduğum frambuaz ve ceviz kabuğu reçelleri... Ama Bonne Maman aklımın en güzel köşesinde, kavanozları için bulunduğu ilk yerde, tabii ki anavatanı Fransa'da derhal satın alınacak.

Gittim aldım ben de, tatlı reyonlarıyla kendimden geçtiğim ve her gün 1 saat her ürünü inceleme mesaisi yaptığım o markette, basit beyaz bir kağıda Bonne Maman kavanozu dakikalarca izledim. Halimi görseniz sanki pırlanta alıyorum, hani Türkiye'de yok diye biliyorum ya, bilsem Metro ve Makro'da olduğunu, deli miyim neden taşıyayım reçelleri valizimin içinde bin bir riskle :) Aslında, Makrocenter ve Metro Gross'lara çok sıklıkla gitsem de reçelle oldum olası aram olmadığından o reyonları belli ki pas geçmişim. Paris'te bulunca kıymetli oldu tabii ki.

frambuaz reçeli

Reçelleri açıp tadına baktığımızda biraz şaşırdık. Çünkü bu reçeller oldukça koyu, marmelat kıvamında ama içindeki meyveler de o kadar püre değil ve sanırım en büyük özellikleri kesinlikle meyve oranları çok fazla. Sanırım koyuluğunu etkileyen bir diğer neden de bu.

Şu an Bonne Maman frambuaz reçelinde ikinci kavanoza geçtik bile, bu bizde bir ilk. Bir yıl reçel yemesek aramayız çünkü. Ama bu reçel benim başlı başına bir öğünüm oldu, süzme yoğurtla frambuaz reçelini karıştırmayı hiç denediniz mi? İnanılmaz bir lezzet ve bağımlılık! İşte fotoğraflarda da kavanozun dibindeki reçele karışan süzme yoğurdun hikayesini görüyorsunuz.

Ben uzun bir süre (bir hafta kadar! :)) bu karışımı diğer tatlılara tercih ettim :)

Sizi de bu harika lezzetle tanıştırayım istedim, zaten az kalori alıyorduk değil mi? :)

frambuaz reçeli

Sevgiler...

Yorumlar

  1. Keşke Metrolar'da olduğunu söylemeseydin. Bu çok kötü fena oldu:) ben de hiç reçel yemem ama şimdi bunu denemezsem olmaz. Bir de ceviz kabuğu reçeli dedin ve bitirdin. En bayılarak yediğim reçeldir kendileri.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gecenin bu saatinde süzme yoğurtla karıştırıp yine yedim :) Tehlikeli, çok tehlikeli :)
      Ceviz kabuğu ve antep fıstığı reçelleri var ya, bu dünyayı aşan lezzetler <3

      Sil
  2. Merhaba,
    Bonne mamanları fransadan ne kadara aldınız acaba:)

    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Neslihan Hanım,
      Hatırlamak için çok uğraştım ama başarılı olamadım :(
      Sadece ucuzmuş diye düşündüğümü hatırlıyorum sanıyorum ki 5 eurodan fazla vermemişimdir.
      Sevgiler...

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar