Pasta Kursu: Kremadan Çiçekler & Unicorn
Yaz öncesi burada paylaşmadığımı anlayıp paylaşıyor olmam harika!
Neden derseniz, buttercreamden yapılan bu çiçekleri hava ısındıkça çalışmaya çalışmak ciddi bir zorluk da ondan.
Kışın bloğumdan ayrı kalmasam ve burada da paylaşsam fena olmazmış.
Ama henüz tam da yaz gelmeden, son fırsatlar bunlar. Çıkın gelin.
Kursta; kır çiçekleri, gül, erengül, krizantem, goncalar ve yapraklar var.
Unutmadan bir de en tatlısından bir böğürtlen.
Sabırla, bir elimizde krema diğer elimizde çiçek tırnağı döne döne sıkıyoruz her birini.
Tıpkı bu kurstaki gibi:
Bakers gonna bake!
Daha önce bazı başarılı ama gecikmiş buttercream yazıları yazmıştım burada. O nedenle, buttercreamin tereyağı bazlı bir krema olduğundan öte bilgiyi vermeyip merak edenleri eski yazılarıma yönlendireceğim.
Buttercream çiçekler ayrı bir dünya!
Abartısız bir şekilde, zor ama aynı zamanda da kolaylar. Bu ikisi aynı anda nasıl olabiliyor, bilmiyorum.
Mesela, bisiklete binmek ya da yüzmeyi öğrenmek gibi.
Bir kez yapabildiğinde pratikle ilerletmen ve yapmayı sürdürmen kolay.
Ama mesela, uzun zaman girdi araya. O ilk an azıcık tökezleyerek yine hatırlıyorsun.
Ne kadar teorik+pratik bilgi o kadar başarı bir bakıma.
Çok yazdım, aslında ben sussam da pastam konuşsa da yeterdi.
Bu kış epeyce arkadaşla çalıştık bu pastayı. Bir ara, fotoğrafları toparlayıp paylaşacağım burada.
Siz de son yılların en trend tekniğini öğrenmek isterseniz, mail adresimden ulaşabilirsiniz.
benimtatlihikayem@gmail.com
Giderken çok sevdiğim bir sözü yazayım o zaman!
Follow your d(C)ream!
Yorumlar
Yorum Gönder