Daha Dünyaya Gelmeden Sevdiklerimizin Pastası

Bugünlerde bebek beklemenin mutluluğu ve telaşı içindeyiz. Kuzen ablam (kısaca kuzim :)) güzel bir kız bebek dünyaya getirecek hayırlısıyla.

baby shower pastası

Kuzenim Adapazarı'nda yaşadığı için hamilelik döneminde yanına sık sık gidemedim ne yazık ki. Birazcık da zor bir hamilelik geçirdi ama şükür yüzdü yüzdü kuyruğuna geldi. Kızımız, normal doğumla her an gelebilir. Heyecanla bekliyoruz :)

baby shower pastası

Geçtiğimiz günlerde ona moral vermek için pasta ve hediyelerimi alıp yanına gittim. Yolda örselenmesin diye minik bir fil figürü çalıştım. 

baby shower cake

En favori karemse filin hortumundan mum geçirdiğim kare oldu :) Nasıl tatlı bir şey ama bu!

baby shower cake

Kuzenimde hamilelik döneminde şeker sorunu olduğu için her zamanki tarifimi kullanmadım. Şu ana kadar yaptığım bütün pastaları bitter ganaj ile hazırladım ve meyve vs. eklemedim. Nasıl olağanüstü bir lezzetleri var anlatamam. Bir diliminde bile nefesiniz kesilebiliyor. Ama şekerinin yükselmesinden çok korktuğum için şekeri oldukça azaltılmış pastacı kreması ile hazırladım pastamı, ara katlarında ise ahududu marmelatı kullandım. (Kuzenimin en sevdiği reçeldir.) Dış cephesinde yine bitter ganaj kullandım ama ara katlarda pastacı kreması olduğundan kaplarken azıcık zorlandım. Neyse teknik konular bir yana, lezzeti de görüntüsü de muhteşemdi :)

Biz kendisinden tontiş bir bebek istiyoruz. Böyle yumuk yumuk eller, ayaklar; boğum boğum kollar, bacaklar olsun istiyoruz :) Onları ısırıp koklayıp seveceğiz. Şaka bir yana, hepimizin tek dileği doğacak tüm bebeklerin sağlıkla dünyaya gelmesi.

Bu arada bana yolda böyle muhteşem bir gökyüzü eşlik etti. O kadar kendimi kaptırdım ki, elimdeki kitabıma odaklanamadım bile.


Hiçbir filtre yok bu resimde. Gökyüzünün renkleri, bulutlar bana o kadar büyüleyici geliyor ki bazen bebeklerin gerçekten orada yaratılıp dünyaya paketlendiğini hayal ediyorum. Ahh, keşke gerçek olsa! Şu an 3 çocuk annesi olurdum herhalde :)

Son olarak, ona kavuşmamıza ramak kalan bu son günlerimizde dualarınızı ve iyi dileklerinizi eksik etmeyin olur mu?

Seni çok seviyorum güzel anne, dünyamıza hoş geliyorsun minik güzel prenses... Biz seni hayatımız boyunca çok seveceğiz. <3

Yorumlar

  1. Yaptığın o şirin fil gibi tatlı ve pembiş çok sağlıklı bir bebeğiniz olur inşallah. İyi haberlerinizi bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Amin Sinem'cim, çok teşekkür ederiz :)

    YanıtlaSil
  3. Merhaba,
    Kuzeninizin sağlıkla bir bebeği olur inşallah. Filli pastaya da bayıldım, elinize sağlık.
    Blogunu sevdim, takibe alıyorum. Bana da beklerim. Sevgilerle...
    www.neclasolen.com

    YanıtlaSil
  4. Merhaba Necla Hanım,
    Hoş geldiniz o halde, umarım keyifle takip edersiniz. Bebeğimiz sağlıkla doğdu şükür, iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. ben de takipteyim.
    Sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar