Çiçeklerden Şakayık

peony cake

Şimdi sizlere, güzelliği ile dillere destan, özellikle yurt dışı nişan ve düğün pastalarının vazgeçilmezi, kibarlığı naifliği ile aşık olunası şakayık çiçeğinin hikayesini anlatacağım. Ama öncelikle şekerden olmayan şakayığı anlatayım, ardından da benim hikayemi dinleyin :)



Mitolojide şakayık çiçeğinin, kötü ruhları kovduğuna ve bir gerdanlık şeklinde boyna asılırsa epilepsi krizlerini, deliliği ve karabasanları engellediğine inanılırmış. Çocukların dişleri kesildiğinde kök ağrılarını azaltmak için şakayık kullanılırmış. (Kaynak için Tıkk Tıkk)

gumpaste peony

Peki biz şakayığı nasıl tanıdık?

Herkesin bir yerden duyduğu belki de şekli birbirinden farklı 20 türündeki her bir örneğini farklı bir çiçek ismi sandığı bir güzellikten bahsediyoruz. Aslında, ülkemizde 9 farklı türü yetiştirilebiliyorken bu kadar az görmemiz duymamız da şaşırtıcı. İlgisizlikten tükenme durumuna geçmiş bu harika çiçek düğün pastalarının vazgeçilmezi. Ancak, şöyle harika bir gelişme var kendisi ile ilgili. Antalya EXPO 2016 çalışmalarında sembol çiçek olarak seçilmiş.

engagement cake
Bu şakayık benim tam iki günümü aldı. Çok zorladı, çok üzdü beni. Ama bir araya bir geldi, şu pozu bir çektim o an bütün sıkıntı bitti, hemen yeniden çalışasım geldi.
Gitti ve bu renk nişanlılığı olan bir kızın nişan pastasının üstüne kondu.

Siz de sadece çiçek siparişi verebilirsiniz pastalarınız için, biliyorsunuz değil mi?
Daha önce şu linkte de şakayık ve mint altın detayının birleştiği muhteşem bir tasarım vardı. Tıkk Tıkk
Mutluluk getirsin, kötü enerjileri kovsun şekerden şakayık.
Sevgiyle...

Yorumlar

  1. Evet evet dediğin doğru benim pastalarım hep çiçekli pastalar oluyor. Bu şakayığa da aşık oldum tekrar :) Kötü ruhları kovduğunu öğrenmemse sevgime sevgi kattı :) Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canımm :)
      Evet senin tarzın kesinlikle çiçekliler :)
      Sevgiler kocaman...

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar