Butik Pastacılık 2: Hangi Pasta Kursunu Seçmeliyim?

Öncelikle belirtmek isterim, ben henüz bu yolun başındayım. Belki bu yetenekle doğmadım, ama yaratıcı ve canlı bir hayal gücüm, zihnimde dolaşan sevimli karakterlerim, azmim, hırsım ve çalışkan genlerim var. Bir de bu işten inanılmaz keyif alıyorum. Dolayısı ile kendim için ne derlediysem siz de bilin istedim.

Geçenlerde gittiğim kursta, pasta şefimiz bir pasta kursu vermeden önce en az 30 kez yaptığını söyledi. Karşımdaki şef olunca onun otuzu bizim 90'ımız gibi olabilir. Zaten bir günlük kurs alıp o tarifle hemen kurs açan o kadar kişi var ki, aman dikkat!

Başlıktaki sorunun cevabını siz vereceksiniz. Herkesin zevki farklı. Eğer kendinizi geliştirip ileride satmayı düşünüyorsanız, çevrenizi de gözlemleyebilirsiniz. Satın alma alışkanlıkları nasıl? Sadelikten mi gösterişten mi hoşlanıyorlar? Bir pasta sipariş edecek olsalar nasıl bir pasta isterler? Ama tüm bu faktörler bir yana, en kilit soru: "Siz ne istiyorsunuz?"

Çok fazla başarılı pastacının olduğu bir şehirdeyim. Diğer şehirlerde durumu bilmiyorum ama İstanbul'da en bilinen bazı pastacıları sizin için derledim. Tabi kurslarına İstanbul dışından katılan çok öğrenci de var. Ayrıca listeye ekleyebileceğim çok pastacı tanıyorum ama listeyi çok uzun tutmamak adına geçen sene bu zamanlar kendim için hazırladığım listeyi burada yazdım.

Herhangi bir yanlış anlaşılma olmasın diye alfabetik sırayla yazıyorum.

* Burçin Birdane;

İnanılmaz yetenekli bir pastacı. Hele pastacılığa ilk başladığı dönemden birkaç pastasını gördüm de, hepimiz gibi başlamış o da. Hala bloğunda ilk yaptığı pastalar durmakta ve tıklayanları motive etmekte :) Şimdi Darıca'da kocaman bir atölyesi var. Geçen sene bir kurs alsam mı diye düşündüğümde ilk mail attığım kişiydi. Neyse ki acele etmemişim. Neden derseniz, dediğim gibi Burçin Hanım inanılmaz yetenekli bir bayan ve bence Türkiye'de bu işi en layığı ile yapanlardan. Ama pastaları benim yaratmak istediğim tarza uzak, benim açımdan bakıldığında biraz fazla gösterişli. Ve ben kesinlikle pastel ve sadelik seviyorum. Sadece yuvarlak pasta yapmaktan yanayım. Burçin Birdane'nin müşterileri arasında çok sayıda ünlü isim de var. Demet Akalın benim aklımda kalanlardan.

* Hansel ve Gretel;

İstanbul'da Butik Pastacılığın ilk isimlerinden. Aynı zamanda, Hansel ve Gretel parti organizasyonları da yapmaya başladı.

* Mutlu Dükkan;

Her zaman sade, şık ve temiz figürlü. Pastel tonlarda, insanda muhteşem hisler bırakan pamuk hissiyatında pastalar... Nitekim, benim idolüm de Mutlu Dükkan oldu çoğu kez. Mutlu Dükkan pastalarını, yoğun çikolatalı bir kek ve sadece ganaj kullanarak yapıyor. Kekin tarifi de tadı da çok özel. Mutlu Dükkan'ın inanılmaz bir hayran kitlesi var, nitekim verdiği kurslar sonucunda da aynı tasarımların peşinden giden çok insan var. Bu nedenle acaba bir gün herkes Mutlu Dükkan mı olmaya çalışacak korkusunu da taşıyorum.

* Mutlu Kekler- Ece Akyıldız;

İnsan modellemeyi çok düşünmesem de, çoğu başka kurslarda ayrıca verilen bu eğitimin, keskin kenar eğitiminin bir parçası olması onu cazip hale getirdi, ayrıca bahsettiğim sebepten ötürü (meyveli pasta talepleri) kursunun yolunu tuttum. 

Açıkçası çok fazla pastacı var, kapısını çalabileceğiniz. Benim kendim için derlediğim liste buydu.
Sevgiler...

Not: 2015 Aralığından selamlar. Artık keskin kenar kursu veriyorum :) Beklerim...

Yorumlar

  1. Yelizcimmm :) nacizane fikrimi söyleyecek olursam ben Mutlu Dükkan'ı seçerdim. Yaptığı figürler ve kullandığı pastel tonlar beni benden alıyor bir de ben Pasticcino Mio (Zeynep Yaşar) 'nun pastalarını çok beğeniyorum özellikle şekerden yaptığı egzotik çiçekler çok güzel :) kek yapında ne kullanıyor tam olarak bilemiyorum ama görsellik açısından bile beni doyuruyor :P Ben bir gün insanların seçim yaparken bir Yeliz Küçükkoner'den de bahsedeceklerine eminim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pelincimm, ne güzel bir yorum bu :) Çok teşekkür ederim, inşallah öyle olur.
      Mutlu Dükkan pastel ve zarif pastalarıyla benim de idolüm. Belki bir gün ondan da eğitim alırım. Ama şu ana kadar benden istenenlerden anlıyorum ki, insanlar canlı renkler, çoklu figürler ve meyveli pastalar istiyorlar genellikle. İşte bir şekilde ikisinin ortasını bulup kendi stilimi yaratacağım inşallah...

      Sevgiler...

      Sil
  2. Ben de bir zamanlar çok gitmek istemiştim kursa. Pasta beni aşıyor da cupcake kursuna gidecektim. Hatta arkadaşımla senin gibi bir iş yapalım diyorduk. Araya işler girdi kaldı. Her biriniz birer sanat eseri yaratıyorsunuz söyleyecek fazla bir şey yok ama Pelin Hanım'ın son cümlesine çok ama çok katıldığımı belirtmeliyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Sinemcimm :) Ankara'da bir boşluk var sanki bu işlerde, ben bazen mail alıyorum çünkü.
      Sevgiler...

      Sil
    2. Evet, İstanbul gibi çok yapan yok. Bu dönemlerde cupcake dükkanları açılmaya başladı. Biz de işte bir cafe açmayı ve o kapsamda birkaç bir şey yapmayı hayal ediyoruz ama paramız yok :(((
      Şaka bir yana ben Cafe olayını çok ciddi düşünüyorum da özellikle kitap cafe olacak şekilde. Eh yanında da cupcake falan fena olmaz ;) Kısmet bakalım. O da olur bir gün.

      Sil
    3. Amin canım, yeter ki istesin insan. Olmayacak şey yok...
      Sevgiler...

      Sil
  3. Ankarada kurs ariyorum varmidir bir tavsiyeniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlu Kekler bir ara Ankara'da da kurs veriyordu, isterseniz kendisine maille ulaşıp varsa yakındaki kursları hk bilgi alabilirsiniz...

      Sil
  4. Çok güzel bir anlatım olmuş çok beğendik emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşinize yaramasına çok sevindim Ayşegül Hanım :)
      Yorumunuz için çok teşekkür ederim,
      Sevgiler...

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar