Ben Bir Çilek Reçeli Yapmıştım...
Az önce aynen böyle diyerek fotoğrafları aradım ve bari kış gelmeden yazayım dedim. Henüz çilekler bitmeden mayıs ayında bir reçel denemem olmuştu. Reçel pek güzeldi ve çoktan bitti :)
Reçel yapımının nedense çok zahmetli olduğunu düşünmüştüm. Oysa evde yapmak nispeten daha sağlıklı ve gerçekten çok pratik. Gerçi reçel açısından oldukça şanslıyım, her sene Konya'dan Meram meyvelerinin reçel ve marmelatları bize geliyor annemiz sayesinde de, benim sevdiğim reçeller çilek, incir, ceviz kabuğu ve antep fıstığı olunca, onları da bir yıl yemesem aramadığımdan, yılda bir iki kez anca alıp tüketiyorum.
Malzemeler:
1 kase minik çilek
1 kase şeker
1 tatlı kaşığı limon tuzu
Yapılışı:
1. Öncelikle bir gece öncesinden çilekleri yıkayıp bir tencereye koyuyoruz.
2. Üzerine şeker ilave edip sabaha kadar bekletiyoruz.
3. Ertesi gün, kısık ateşte pişiriyoruz. Kaynamaya başladığı an limon tuzunu ilave ediyoruz.
4. Pişip pişmediğini anlamak için, suyundan bir çay tabağına azıcık alıp parmağımızı batırıyoruz. Eğer parmağımızda damlası kalırsa oldu demek. Siz siz olun daha da koyu olsun diyerek bekletmeyin, benimki gibi azıcık marmelat gibi oluverir sonra :)
Bu arada, iki dakikada üstüne çilek motifli bir kapak yapayım diyerek, internette bulduğum bir çilek motifini etamine işledim :)
Belki ihtiyacı olanlar bakarak işleyebilir diye yakınlaştırılmış halini de ekliyorum:
Artık seneye reçel yapacaklara belki bir faydam dokunur :)
Sevgiler...
Reçel yapımının nedense çok zahmetli olduğunu düşünmüştüm. Oysa evde yapmak nispeten daha sağlıklı ve gerçekten çok pratik. Gerçi reçel açısından oldukça şanslıyım, her sene Konya'dan Meram meyvelerinin reçel ve marmelatları bize geliyor annemiz sayesinde de, benim sevdiğim reçeller çilek, incir, ceviz kabuğu ve antep fıstığı olunca, onları da bir yıl yemesem aramadığımdan, yılda bir iki kez anca alıp tüketiyorum.
Malzemeler:
1 kase minik çilek
1 kase şeker
1 tatlı kaşığı limon tuzu
Yapılışı:
1. Öncelikle bir gece öncesinden çilekleri yıkayıp bir tencereye koyuyoruz.
2. Üzerine şeker ilave edip sabaha kadar bekletiyoruz.
3. Ertesi gün, kısık ateşte pişiriyoruz. Kaynamaya başladığı an limon tuzunu ilave ediyoruz.
4. Pişip pişmediğini anlamak için, suyundan bir çay tabağına azıcık alıp parmağımızı batırıyoruz. Eğer parmağımızda damlası kalırsa oldu demek. Siz siz olun daha da koyu olsun diyerek bekletmeyin, benimki gibi azıcık marmelat gibi oluverir sonra :)
Bu arada, iki dakikada üstüne çilek motifli bir kapak yapayım diyerek, internette bulduğum bir çilek motifini etamine işledim :)
Belki ihtiyacı olanlar bakarak işleyebilir diye yakınlaştırılmış halini de ekliyorum:
Artık seneye reçel yapacaklara belki bir faydam dokunur :)
Sevgiler...
Reçellerle pek aram yoktur ama şu ceviz kabuğu reçelini Afyon'da yemiş ve bayılmıştım. Resimlerle ilgili yorumuma gelecek olursak o ne güzel bir işlemedir ve kavanoza ne kadar çok yakışmış öyle. Çok kıskandım. Bir iyileşeyim kendimi İzmir Caddesi'ndeki kumaşçılara atıcam :)
YanıtlaSilSen de mi hastasın Sinem! Çok geçmiş olsun. Ben de üç gündür fena grip halindeyim :) Yani reiki yaptığım halde bu haldeyim insanlara söylemeye utanıyorum :) Ceviz kabuğu gerçekten muhteşem bir reçel, aynı şekilde antep fıstığı reçeli de öyle tavsiye ederim! (Bir Yunan markasının özellikle) Bu arada internetten de sipariş verebilirsin. Ben bir siteden almıştım Anchor iplikler etamin kumaşı da vardı ama kumaşı görerek almak farklı olur tabi.
SilEvet hastayım maalesef. Trende giderken pişmiştim ama dönerken üşüdüm. Kaç gündür fena durumdayım. Hangi siteden almıştın ismini verebilir misin? Oradan da bakmak isterim :) Antep fıstığı reçelini hiç duymamıştım ama bulursam denerim. Tavsiye ettiğin bir marka var mı? Yunan markasını bulabilir miyim ki Türkiye'de?
SilYanlış hatırlamıyorsam markası Sarandis reçelin. İzmir'de bulması kolay, İstanbul'da da Namlı Gurme'de denk geldim. Ankara'da büyük marketlerde vardır sanırım. Bulamazsan ben alır gönderirim :)
SilAlışveriş yaptığım site: www.hobisitesi.com Sen de bir bak istersen. Çok geçmiş olsun :(
Teşekkür ederim :)
SilHiç reçel yapmadım daha, seneye ben de denemek istiyorum ama İnşallah ziyan etmem :)
YanıtlaSilBenim gibi bir kaseden denersin :) Zaten ziyan olmaz, üstüne şeker de eklenince tadından yenmiyor nasılsa meyveler :)
Silhem basit hem de çok lezzetli olur ama benim tatlı ile hiç aram yoktur. Bu yüzden yapar yapar bakarım:DD
YanıtlaSilNe kadar şanslısın :) Reçeli ben de yemiyorum da, cupcake ve pastaları kendim yapıp yiyorum yarısından fazlasını neredeyse :)
Sil