Keskin Kenarlı Pasta Eğitimi- Mutlu Kekler

Herkese mutlu pazartesiler, mutlu haftalar ve mutlu başlangıçlar...

Çalışmalarıma bakarken birçok güzel anı burada yazmadığımı fark ettim. Mutlu Kekler'de geçirdiğim iki gün ve keskin kenar pasta kursu da bunlardan biri.

Daha önce keskin kenarlı pastalar hakkında bir yazı dizisi hazırladığım için yeniden detaya girmek istemiyorum. (Okumadıysanız, buradan başlayabilirsiniz: Tıkk Tıkk) Bu nedenle, sadece kursta yaptığım Ay Prensesi temalı pastayı sizinle paylaşacağım.

keskin kenarlı pasta kursu

Pasta kursunun ilk günü, önceden hazırlanmış kek ve krema ile pastayı katlandırıp kaplama için hazırladık. Ardından keskin kenarlı yapmanın püf noktalarını öğrendik.

Süslenmeden önceki keskinliğine bakmak isterseniz;

mutlu kekler pasta kursu

İkinci gün ise, sadece kız figürümüzü modelledik. Evet inanabiliyor musunuz? Ece'nin de desteği ile sadece bir gün modelleme sürdü. O olmasa, artık kaç gün sürecek siz düşünün. Bir de insanlar pasta ve figür yapımını dünyanın en kolay işi sanmaz mı! Çıldırmamak işten değil!

keskin kenar pastacılık

Bizim pasta aradan iki ay gibi bir zaman geçtiği için artık aramızda olamasa da figürleri evimin baş köşesinde sergiliyorum. Hatta eşim yaptığım kızı azıcık korkunç bulup ilk başta ısınamasa da, şimdi emeğimi düşünüp sesini çıkarmıyor :) Ara ara sadece "Sen mutlu figürler yap." diyor, benim ay kızımın neresi mutsuzsa? :)

Herkese kocaman sevgiler...

Yorumlar

  1. Ay çok alemsiniz :) Hakikaten neresini korkunç buldu? Çok tatlı aslında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte çok alem benim kocam :) Ben hep sevimli, masum, minik karakterler yapmalıymışım :) Beni en çok onlar yansıtıyormuş, mutluluk yayıyormuşum :)
      Çok teşekkürler Sinem'cim :)

      Sil
  2. Bayıldım bayıldım :) Bu nasıl bir yetenek biz normal pastayı bile yapamıyoruz ki :) Ellerine sağlık :) Ben sorularına cevap verdim canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaa, hiç olur mu öyle :) İnan iki günlük kursla neler neler yapılıyor :) Ben de aşırı yetenekli değilim ama çalışkan ve azimliyim Allahtan :)

      Çok teşekkür ederim, sevgiler...

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar