Karadeniz Maceramız: 4. Gün - Güzel Fotoğraflarla Amlakit ve Palovit Yaylaları

Zorlu ama büyülü maceramız...
Aslında dördüncü güne eklemem gereken bir de Samistal yaylası vardı ama o kadar çok fotoğraf var ki bu yazımda onu başka bir yazıya alıp sizleri de yormamak istedim.

Sıra geldi, Karadeniz maceramızın en zorlu, gerçekten ama gerçekten en zorlu ve tehlikeli yolculuğuna. Yaylaların hala yayla olarak kaldığı, Ayder gibi bozulmadığı, hala hayvancılığın yapıldığı, doğal yaşamın korunduğu yaylalara...

Çok uzun bir yolculuğun ardından Samistal'e vardık ama öncesinde bir durağımız vardı ki o da Amlakit yaylasıydı. Benim için Amlakit yaylası yanlışlıkla söylediğim gibi her zaman Anlakitte olarak kalacak. :)

karadeniz


Amlakit'te ilk durağımızda bir türk kahvesine sıcacık keteler eşlik etti. Nefisti. Ama ben bu yaylaları güzelliklerinden çok bacaklarımı ısıran sinek ve böcekleriyle hatırlıcam.
İşte Karadeniz yaylalarını keşfe çıkacaklara en önemli uyarı! Tayt giyerseniz, incecik tayttan sizi ısırmaya meyilli böcükleri, sinekleri için harika bir yemsiniz, net!
Mümkünse, tüm sineklerin kayıp tutunamayacağı supersonic tasarımlar giyin! Abarttığımı düşünenlere bir küçük bilgi, öyle bir yapışıp ısırıyorlar ve gitmiyorlar ki, tecrübe etmek isterseniz bir toplu iğneyi alın on saniyelik aralıklarla oranıza buranıza batırın! Hadi, ne duruyorsunuz :)

amlakit yaylası

Amlakit'te tatlı üç kız çocuğu durduğumuz kahveye yaklaştı, içeriden bir adam çıkıp dedi ki "Hadi oynayın misafirlerimize karşılığında size çikolata" ama utandılar ve oynamadılar. Nasıl işveler cilveler anlatamam. Tam fotoğraflarını çekeceğiz, bizim fotoğrafçı İlker "Hadi yanyana durun" der demez, "Saat üçte çeşmenin başındaaa" diyerek gülüşüp kaçtılar :) Görmeliydiniz!

amlakit yaylası

Benim Anlakittem ile ilgili bir diğer bilgi, burada inanılmaz güzel kelebeklerin olduğu ve onların ne denli insan canlısı olduğu. Sanırım sineklerden yer bulup bana konamadılar (ya da sineklere nasıl acımasızca vurduğumu da görmüş olup korkmuş olabilirler) ama Özcan'ın elinden üstünden ayrılmadılar dakikalarca. Bakın ne güzel :)


Buraya vardığımızda bir saatlik bir yolculuğu çoktan geride bırakmıştık ama o bir saat nasıl biliyor musunuz? Şimdi sanki heavy metal konserindesiniz gibi kafanızı çılgınca sallayın: sağa sola öne arkaya... Evet daha hızlı! Mümkünse arada bir yanınızdakinin kafasına çarpın bir de cama. Yok bitmedi tüm bunları yaparken bir de hareket halinde bir arabada olmanız ve sürekli 10-20 cm zıplamanız gerek. Evet, şimdi oldu!

Giderken yolumuzu azılı haydutlar kesti. Özen arabadan inip onları kovaladı ve yolumuzu açtı.:)

amlakit yaylası
Tipini sevdiklerim!

Aynı şekilde yolda giderken biz de bir ablanın yolunu kestik. Arabada kısa bir kabul eder etmez iddiasından sonra inip Münevver ablaya sorduk: "Fotoğrafınızı çekebilir miyiz?" diye. Önce bir düşündü, sonra karşısında birbirinden sevimli görünen üç kişiyi görünce "Normalde kabul etmezdim ama iyi hadi çekin!" dedi :)
Bence tatilin en mükemmel karelerinden biri oldu. Oysa, inerken arabadan üşengeçlikle inmiştim kendisinin kabul etmeyeceğini de sanarak :)
amlakit yaylası

Fotoğraf size ne hissettirdi?
Bu duruş, bu gülümseyiş çok sıcak değil mi? Tüm maskelerden uzak, yalın, korunmuş.
Öyle güzel duygularla bakıyorum Münevvere hala...

Palovit yaylası, adını çok duyduğumuz bir yaylaydı ama artık yol yorgunluğu, sersemliği bir de yayla göre göre burada durmasak da olur dedik içinden geçerek Samistal'e uzandık. Ama bu sevimli dostlar bize bir gülümsedi. 

amlakit yaylası


Bundan sonrası Samistal yaylası ve Yeşil Yol'a hayır diyen Direniş Evi'nin hikayesi.
Sevgili okuyucu, buraya kadar bana eşlik edip tüm yazılarımı okuduysan benden mutlusu olamaz. İyi ki varsın.
Sevgiyle...

Yorumlar

  1. Yaa Yelizzzz muhteşem! Çok güzel bir ülkede yaşıyoruz ve maalesef çoğumuz bu güzelliklerin tadını çıkaramıyoruz. Her bir köşesi ayrı bir cennet ama Karadeniz yaylalarını tek geçerim. Bu düşüncem de her yeni yer gördüğümde daha da güçleniyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten öyleymiş canım, mutlaka kıymet bilen insanların gitmesi görmesi gerek oraları.İnşallah ben de yeniden gidip görebilirim...

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar