Güllü Bezeler, Keskin Kenarlı Fiyonk Pasta ve Şeker Temalı Bir Doğum Günü Partisi

Hem kendi yaptığım pasta ve tatlılar için, hem de yakın zamanda kutlama yapacaklara fikir vermesi açısından, yaptığımız iki kutlamayı sizlerle paylaşacağımı yazmıştım. Doğum günümden 5 gün önce ablamların benim için hazırladığı partiyle ve kendi hazırladığım tatlılarla anlatmaya başlıyorum:


İlk olarak, Pasta Canavarı'nın ünlü gül bezelerinden yaptım. Tarifini Derya Baykal'ın programında vermişti. Ben izleyemediğimden internetten videosunu bulup notlar aldım ve yaptım. İlk deneme için görüntüsü fena sayılmazdı. Lezzeti ise gerçekten mükemmeldi. En büyük zorluğu nedir derseniz; yumurta beyazlarını tamamen doğru şekilde ayırmak, iyice çırpmak ve çevirdiğinizde dökülmeyecek bir kıvama gelmiş olması. Bknz. video :)


Diğeri ise, 1 saat 10 dakika sadece aşağıda gördüğünüz kadar bezeyi fırında tutmak. Sadece bir kova beze için iki buçuk saat fırını çalıştırdım diyebilirim.

beze nasıl yapılır

beze nasıl yapılır

İkincisi ise, keskin kenarlı pasta denememdi. Üç ayrı bitter çikolatalı pasta kekini, yine bitter ganajla kapladım. Yapımı da süslemesi de oldukça zor oldu. Pasta neden bu kadar uzun derseniz aslında iki katlı bir pasta, servis esnasında bu nedenle bir dilimi ortadan ikiye bölerek servis ettik.

doğum günü pastası

Bu yaş bana bir hediye gibiydi. Bu nedenle fiyonklu bir pastayla uğurlayıp merhaba dedim yeni yaşa...

doğum günü pastası

doğum günü masası

doğum günü masası


Masanın genel görüntüsü ise şöyleydi:





Yemekler de hediyeler de birbirinden güzeldi. Ama bugünü en mutlu kılan ne derseniz, çoğu aile üyesinden ve sevdiklerinden uzak insanlar olarak, en azından bir kısmımızın bu masada bulunmasıydı. Kız kardeşim ve erkek kardeşim de İzmir'den sürpriz yapıp gelince tüm kutlama daha da güzelleşti.

Şimdiye kadarki en güzel yaş olsun...




Yorumlar

  1. Ne güzel deneyimler bunlar..masa da çok cici, siz de öyle..sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Ben de üzülüyordum içten içe, bir yıl önce yazdığım bu yazı bir yıldır en çok okunan yazım ama neden bir yorum bile yok diye :) Mutlu oldum, sevgiler...

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar