İlk Royal Icing Denemem: Oldu mu? Belki bir gün...

Royal icing, yumurta akı ve pudra şekerinin çırpılmasıyla elde edilen bir krema. Aynı zamanda, merengue powder da kullanılabiliyor yumurta akı yerine. Özellikle, hamile kadınlar ya da çocuklar tüketecekse yumurta akı yerine mereng seçilmesi daha doğru olur diye bir bilgi de okudum.

Şimdi bizim mis gibi şeker hamurumuz var, neden royal icing denen yumurta akını yiyelim ki diyebilirsiniz. Ben uzun zamandır diyorum çünkü :)

Ama şöyle bir gerçek var, her ne kadar birazdan paylaşacağım ilk çalışmam bunu kanıtlamakta zorlansa da, şeker hamuru yenilebilir sanatsa, royal icing yenilmeye kıyılamayan sanat! Hem de ne sanat! Muhteşem.

Ta daa... Romantik cookielerim...

Aralarındaki temel farklar:

- Şeker hamurlu kurabiyelerde bir matlık söz konusudur. Çok canlı durmaz, durdukça da matlaşır.
Oysa royal icing çalışmalarında, çalışma kuruduktan sonra görüntü cam gibidir. Bu nedenle oldukça şık kurabiyelerdir.

- Şeker hamurunda her tasarımı uygulamak zordur. Şeker hamuru adı üstünde hamur olduğu için, bazen bir şekil yaratabilmek için hamur üstüne 4-5 ayrı hamur yapıştırırsınız ve her biri ayrı ayrı durur.
Oysa royal icing adeta bir tablo gibidir. Neyi hayal ediyorsanız onu kurabiye üstünde eklemesi kolaydır.

- Şeker hamurunun tadı genelde sevilmez. Ama bir pastacı olarak şunu da belirteyim, şeker hamurları kalite ve fiyat performansıyla satıldığından çok ama çok kötü bir şeker hamuru yediyseniz bilin ki kalitesinde sorun vardır. Ben satılan en kaliteli ürünü kullanıyorum ilk zamanlardan beri. Bu nedenle, benim çalışmalarımda sevmeyen biri bile çok kötü diyemez ama lezzetinden hoşlanıp hoşlanmamak tamamen zevke kalmış.
Eşim şeker hamurunu da çok sevmekle birlikte, royal icingin tadını da çok başarılı buldu. Hatta kurabiyede tercih edebileceğini söyledi.

- Gelelim zorluğuna. Her şeyden önce, şeker hamurunu satın alıyorsunuz azıcık yoğurup nişastaya bulayıp açıyorsunuz, oh mis!
Royal icing öyle mi? Alıyorsunuz Kitchenaid'e başlıyorsunuz döndürmeye. Aaa, o kıvam bu ayar çok iyi diyorlar size ama siz o gramajla çalıştığınızda taş gibi bir şey oluyor karışım. Hadi azıcık açayım diyorsunuz bu kez de çok akışkan. Gel de sık, şekillendir.
Hımm, sıkma demişken... Esas zorluk orada. Kalıpla kesip yapıştırmak yok bunda. Tek tek sıkıyorsunuz. Fazla sıktınız, mahvoluyor kurabiye yanlardan akıyor. Az sıktınız e bu kez de tasarım sanki yıkanıp çekmiş gibi küçük duruyor. Bir de tabii kusursuz olmuyor, bazı yerler dalga dalga kalıyor, bazısı boş boş. Onun için kullanılan bir alet var, bulursan koş al Türkiye'de. Ama o alete yakın bir şey kullanıyorum, olmuyor olmuyor...

Mesela royal icing kurabiyelerin bence kraliçesi Cookie Lab'ın şu olağanüstü çalışmalarına bakın:

Çalışma bana ait değildir, Cookie Lab'ın internet sitesinden alınmıştır.

Çalışma bana ait değildir, Cookie Lab'ın internet sitesinden alınmıştır.
Çalışma bana ait değildir, Cookie Lab'ın internet sitesinden alınmıştır.

Şimdi söyler misiniz, hangi şeker hamurlu çalışma bu çalışmalarla yarışabilir ki? Hayır, hayır tabii ki ilk göz ağrımı yabana atmıyorum, zaten işin aslı şu an sadece onu yapabiliyorum. :) Onu kenara ayırmak için çok erken. Ama bütün kalbimle bu çalışmaların kalitesinde işler yapabilmeyi çok istiyorum. Umarım bir gün olur.

Nasıl, aydınlandık mı? :)
Sevgiyle...

Yorumlar

  1. Yanıtlar
    1. Bence yemek sanata hakaret :) Yani ben olsam yiyemem :)

      Sil
  2. yani insan bunu değil yemek dokunmaya kıyamaz ki :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen, of çok acı çekiyorum :) Keşke onları yapan ben olsam!
      İşi gücü bırakıp iki ay bıkmadan çalışsam olur belki :))

      Sil
  3. ben bunu yiyemem. geçer karşısına bir tabloya bakar gibi bakrım:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hani "O kadın ben olsam" diye bir şarkı vardı ya, bu çalışmalara baktıkça onu söylüyorum :) Keşke yapan kadın ben olsam. Ama bir gün inşallah... Böyle tablo gibi bakacak insanların eline bunları ben ulaştırırım :)

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar