Şekerden Tablolar: Paris'ten İstanbul'a Bir Doğum Günü Tablosu

Tam tatile çıkmadan önce, inanılmaz tatlı, hoşsohbet ve entelektüel bir kadınla tanıştım. Daha önce tablo yaptığım bir müşterimin arkadaşıymış ve tablosunu internette görür görmez bana mail atmış.

Sanırım en zevk aldığım konu bu. Tanımadığım ama bir şekilde hayata karşı benzer açıklık ve heveste olduğumuz (iletişim açıklığından bahsetmekteyim) kişilerle uzayan mail sohbetlerim. Bu yazışmalardan nasıl keyif aldığımı, birbirimize belki de tanıdığımız insanlara anlatmadığımız günlük ayrıntıları anlattığımızı ve bu esnada romanlardan filmlerden alıntılar yaptığımızı anladığımda mutluluğum daha da katlandı.

en güzel hediye



Çalışmalarıma gelirsek.. Üç tablo planlamış Sanem hanım, ikisi hemen biri daha sonra :) Üç kız kardeş aslında onlar. Sanem hanım, ablaları. Bir süredir Paris'te yaşıyor. Bir kardeşi İstanbul'da diğeri ise Ankara'da. İlk tablo İstanbul'da yaşayan kardeşi Gülsüm'ün hikayesi...

Tabloda üç kız kardeş yan yana...
Elinde fotoğraf makinesi olan figür Sanem hanım, kitap olan kardeşi ise Handan, ortadaki, tablomuzun sahibi Gülsüm. Gülsüm'ün bir tablosu vardı, neredeyse aynısını bu tabloya da ekledik. Bir yandan, okuduğu bölümü de kitapların üstüne yazıverdik.

Çok özel bir hediye oldu ama bu tanışma benim için de en az çalışmam kadar güzel bir hediyeydi.

Sevgiyle...

Yorumlar

Popüler Yayınlar