Dev Kurabiye: Doğum Günü Şanslısı

Şimdi size çok güzel bir aşk hikayesini anlatacağım.

Aydan ve Cihan... Aydan, benim eş tarafından kuzenim. Mersin'de yaşadığı için mesafeler uzak olsa da, 28 yaşımda tanımış ve çok zaman geçirememiş olsam da enerjisiyle, gülüşüyle sanki yıllardır tanıdığım bildiğim tatlı mı tatlı bir insan... Eşinin ismi Cihan. Hemen hemen aynı zamanlarda evlendik, birkaç haftalık fark var düğünlerimiz arasında. Cihan'la tanışmaları ise çok enteresan, çünkü Cihan'ın kardeşi Aydan'ın en yakın arkadaşı. Yani bir saniyeliğine kankanızın görümceniz olduğunu hayal edin! Nasıl, çok eğlenceli değil mi! (Allah nazardan saklasın, aman, yazarım da korkarım da! :))

Cihan'ın doğum günü için bir dev kurabiye hazırlayalım istedik. Aydan, kurabiyeyi birlikte çıktıkları tatilde tam doğum gününde Cihan'a hediye edecek. Hikayelerini anlattı, gerisini bana bıraktı. Ben de, otele göndermek riskli olur diye ta bir hafta öncesinden Mersin'e kargolayacağım.

Kurabiyeyi hikayelerini düşünüp kronolojik hazırlamak istedim.

İki farklı şehirde yaşayan çiftin tanışmalarını, birlikte ilk gittikleri yerin Galatasaray-Fenerbahçe maçı olmasını, (Biri GS'li diğeri FB'li oysa ki), evlilik teklifini ve evlendikleri tarihi düşündüm. Birlikte en çok rakı, balık, deniz üçlüsünü çok sevdiklerini söyledi. Ben de böyle bir kurabiye yaptım :)

doğum günü hediyesi

Balıklar tabakta olmasın da, rakı kadehlerini taşısın, onların üstünde de bir sonsuzluk işareti olsun istedim. Aydan, kurabiyenin şeker hamurlu kısmını daha görmeden çerçeveletmek istediğini söylediğinden çok sert yapıştırmadan kuruttum. Paketledim, kargoya verdim.

Sabah Aydan mesaj attı, eline ulaştığını ve bayıldığını söyledi. Sonra akşamüstü Aydan'dan bir mesaj daha geldi. Kurabiyeyi o kadar beğenmiş ve heyecanlanmış ki dayanamamış daha o akşam eve gider gitmez hediyesini Cihan'a vermiş.

Bu mesajla nasıl mutlu olduğumu anlatamam. Hani, hiçbir şekilde satın alamayacağınız bazı duygular var ya, bu duyguyu size anlatmam mümkün değil. Bir başkasının en güzel hikayesine ortak olmak, o hikayeyi en baştan tüm detaylarıyla dinlemek, içine girmek, hayal dünyanda yaşamak ve ardından da hikayenin sahiplerinin buna hayran olması! İşte o satın alınamayacak en güzel duygulardan!

Nice güzel yıllara Cihan, iyi ki doğdun! Ne şanslısın... Ömür boyu güzel hikayeniz mutluluklarla çoğalarak sürsün...

Sevgiyle...

Bu kare bugün Aydan'dan geldi, çerçevelenmiş bile :)
Yuppiler!


Yorumlar

  1. Çok güzel kurabiye olmuş :D Ama yenmez ki bu eser olmuş bu . :) Doğum günlerini kutluyorum bende Aydan ve Cihan şanslı arkadaşlarını. Emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Emrah :)
      Sevgiler...

      Sil
  2. Ellerine sağlık yine bir şaheser yaratmışsın :)

    YanıtlaSil
  3. Ne güzel seyler yapiyorsun ya :) Zaten insan bunlari yemeyge kiyamaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sipariş edenler de hep aynı cümleleri kuruyor :)) Ama sonra yiyorlar tabi :)
      Çok teşekkürler...

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar