Aralık Ayı Tarifi: Rokalı/Ispanaklı Peynirli Patlıcan Sarmalar
Şimdi paylaşacağım tarifi çok seviyorum. Hem patlıcanlı, hem hafif, hem de aperatif olarak da meze olarak da güzel bir yemek uyumu sağlıyor. Sanırım tarifin kaynağı da benim. Ayrıca, tadına bakan tüm arkadaşlarım çok leziz buldu. Bu iyi bir göstergedir, bana güvenin :)
Ben iç harcını rokalı ya da ıspanaklı yapıyorum. İkisi de ayrı güzel oluyor. Zaten çok ince doğrandığından içindekinin sadece lezzetli bir şey olduğunu algılıyorsunuz.
Malzemeler:
1. 3-4 adet uzun patlıcan
2. Bir miktar beyaz peynir (ben keçi peyniri de kullanıyorum.)
3. Yarım demet roka ya da ıspanak
4. Patlıcanların üzeri için bir miktar yağ
5. Sarabilmek için kürdan
Yapılışı:
- Öncelikle patlıcanları alacalı soyun ve uzunlamasına, ne çok ince ne de çok kalın olacak şekilde, doğrayın. (Orta boy bir patlıcandan 4-5 tane çıkıyor genellikle) Doğradığınız patlıcanları en az yarım saat tuzlu suda bekletin.
- Bir yandan, tercihinize göre roka ya da ıspanakları yıkayın ve kurutun. Ardından ince ince doğrayın.
- İnce ince doğradığınız yeşilliği bir miktar peynirle karıştırıp harç haline getirin. Dilerseniz bir miktar karabiber ya da kırmızı biber de koyabilirsiniz.
- Patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp bir kez suyun altında tutun ve ardından suyunu bir kağıt havluyla alın.
- Fırın tepsinizi yağlı kağıtla kaplayın ve tüm patlıcanları yerleştirin. Üzerine bir fırça yardımıyla bir miktar zeytinyağı sürün. (Tavada da yapabilirsiniz ama ben hafif olduğu için fırın ya da actifry'ı tercih ediyorum.) 180 derecede pişirin.
- Patlıcanlar kızarmaya başladığında alın ve biraz soğutun. Ardından hazırlamış olduğunuz harcı patlıcanın bir ucuna dışına çıkmayacak miktarda koyup rulo haline getirip kürdanla sabitleyin.
Patlıcanlı rulolar servis için hazır :) Umarım beğenirsiniz, şimdiden deneyenlere afiyet olsun!
Mutlu pazartesiler!..
Ben iç harcını rokalı ya da ıspanaklı yapıyorum. İkisi de ayrı güzel oluyor. Zaten çok ince doğrandığından içindekinin sadece lezzetli bir şey olduğunu algılıyorsunuz.
Ispanaklı sarmalar |
Malzemeler:
1. 3-4 adet uzun patlıcan
2. Bir miktar beyaz peynir (ben keçi peyniri de kullanıyorum.)
3. Yarım demet roka ya da ıspanak
4. Patlıcanların üzeri için bir miktar yağ
5. Sarabilmek için kürdan
Rokalı sarmalar |
Yapılışı:
- Öncelikle patlıcanları alacalı soyun ve uzunlamasına, ne çok ince ne de çok kalın olacak şekilde, doğrayın. (Orta boy bir patlıcandan 4-5 tane çıkıyor genellikle) Doğradığınız patlıcanları en az yarım saat tuzlu suda bekletin.
- Bir yandan, tercihinize göre roka ya da ıspanakları yıkayın ve kurutun. Ardından ince ince doğrayın.
- İnce ince doğradığınız yeşilliği bir miktar peynirle karıştırıp harç haline getirin. Dilerseniz bir miktar karabiber ya da kırmızı biber de koyabilirsiniz.
- Patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp bir kez suyun altında tutun ve ardından suyunu bir kağıt havluyla alın.
- Fırın tepsinizi yağlı kağıtla kaplayın ve tüm patlıcanları yerleştirin. Üzerine bir fırça yardımıyla bir miktar zeytinyağı sürün. (Tavada da yapabilirsiniz ama ben hafif olduğu için fırın ya da actifry'ı tercih ediyorum.) 180 derecede pişirin.
- Patlıcanlar kızarmaya başladığında alın ve biraz soğutun. Ardından hazırlamış olduğunuz harcı patlıcanın bir ucuna dışına çıkmayacak miktarda koyup rulo haline getirip kürdanla sabitleyin.
Patlıcanlı rulolar servis için hazır :) Umarım beğenirsiniz, şimdiden deneyenlere afiyet olsun!
Mutlu pazartesiler!..
Bana yine iş çıkardın Yelizcim :) Olmuyor ama böyle.
YanıtlaSilDene bakalım sevecek misin :) Hep birlikte kilo alalım çalışmalarım bunlar :)
Silhımmm ne kadar hoş görünüyor. Keçi peyniiri de çok iyi olur gerçekten. İlk fırsatta deneyeceğim ellerinize sağlık:))
YanıtlaSilÇok sevindim, harika bir tamamlayıcı oluyor bazen masada. Bir salata yerine de geçebilir, meze ya da önden bir aperatife de. Umarım beğenirsiniz :) Sevgiler, teşekkürler...
Sil