#Blog Fırtınası12- Kısaca "Mi"

#serserimbenimdelidolusevgilim

Mi, çok tatlı ve kişilikli bir karakter.

Bir kere çok serseri, zaman zaman ortadan kaybolur ve haberimiz bile olmaz. Bir kere de "Ben birkaç gün şurada olacağım, merak etmeyin beni." demez. Kiminle, nerede, ne yapar haberimiz bile olmaz.

Tam bir dişi avcısıdır. Gözüne kestirdiğini elde etmeden pes etmez.

Her erkek gibi araba meraklısıdır. Bir kez poşetleri almak için arabanın arka koltuğuna yöneldiğimde iki saniye içinde arka koltukta oturup bana gülmüşlüğü vardır.

Aynı zamanda, bencil bir oburdur, nerede yemek orada o. Ama en güzel yemekleri hep o seçer, yanında aç mı var açıkta mı var hiç umursamaz.

Her işini çok ciddi yapar. Biz o ciddiyetin altında bir deli ruh var biliriz ama siz görseniz "Ne bu ciddiyet" dersiniz. Oyun oynarken bile gözleri bir noktaya diker ve kalır, bazen saatlerce tüm ciddiyetiyle saçma sapan bir şey yapar. Siz de bu ciddiyete olsa olsa gülersiniz.

Mi, çok serseri olduğundan ara ara kavga eder, başını dertten derde sokar. Artık burnundaki ve bacaklarındaki yaralara biz alıştık.

Kulakları iyi işitir. O kadar iyi işitir ki bir yerde yaprak kıpırdasa koşar gider çılgın merakıyla inceler.

Çok kıskançtır, sevdiklerini biriyle paylaşmak istemez. Sıkıysa biri çıksın karşısına, dokuz vurur bir sayar valla.

Çok zeki olmakla birlikte çok da saftır. Saflığı bazen gülmekten karın ağrısı yaratır.

Ne kadar tembel olduğunu bir görseniz. Onu tanıyalı 2 yıl oldu ben bir işin ucundan tuttuğuna hiç şahit olamadım!

Sert sever, sert sevilmeyi sever. Herkes okşanılmaktan hoşlanır, oysa buna izin vermez. Elinizi yumruk yapıp öylece tutarsanız o yumruğa güzelim yanaklarını ve başını uzatıp kendi kendini sever.

Mi çok hislidir. Günlerce ortada yoksa bile, sizin üzgün olduğunuz anı önceden hisseder. Mutsuz mutsuz evinize yürürken sokakta önünüzü keser. Pas vermezseniz diker gözlerini meraklı meraklı bakar, bacağınıza sarılır, ayakkabınızın üstüne yatar.

Ama siz onu sevmek için sokağa çıkarsanız avcunuzun tam içini yalarsınız, üstüne de bir bardak su içersiniz. Yok öyle yağma, siz onu her istediğinizde sevebileceğiniz normal bir kedi mi sandınız yoksa?

Karakter adı Mi, gerçek adı Çılgın, sokakta en son ayağı yaralı bulunup Kadıköy Belediyesi'ni aradığımızda gelen veteriner "Sarı beyaz" dedi, ben olur mu adı var onun "Çılgın" dedim, sokak kedilerinin adı olmazmış. Olmaz olur mu hiç? Onun artık iki adı var sevgili veteriner, biri Çılgın biri de Mi tamam mı!



Ayağı kırık, küskün ve büyümüş "Mi"

Veteriner öncesi meraklı gözlerle evimizi inceyen "Mi"
Bu yazıyı eşimle yazdık, çünkü bu Çılgın Mi sanırım bu dünyada en çok ona bağlı :)

Gün12. Sevdiğiniz birini bir karaktere çevirin ve onun hakkında yazın.

Yorumlar

  1. Sizin çılgın Mi benim Hera'nın ruh ikizi herhalde ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hera daha sevimli ama :) Çılgın'ı gören herkes çok sevimli bulmuyor meraklı ve haşin bakışları var. Ama karakter olarak ikiz olabilirler :)

      Sil
  2. Ayy nasil guzel anlatmissin :) cok keyifle okudum :) herkedi ayri bir karakterdir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, insanların bu canlıları izlerken hayata bakışı değişiyor valla, herbiri dediğin gibi ayrı karakter ve herbiri bir öykü :) Çok teşekkürler :)

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar